HOME arrow ONDERZOEK arrow Gantoise 150
Gantoise 150 PDF Afdrukken E-mail
Image In 2014 bestaat KAA Gent 150 jaar. In opdracht van KAA Gent ontwierpen Amsab-medewerkers Mario Van Driessche en Martine Vermandere de website www.gantoise150.be. Die werd vrijdag voorgesteld op een persconferentie in het Gentse stadhuis. 


‘Den Agé’ startte in 1864 als een turnclub en groeide uit tot een organisatie met veel sporttakken. Vandaag zijn er nog vier actief: hockey, tennis, atletiek en voetbal. Voor het op stapel staande jubileum  vroeg KAA Gent aan erfgoedpartner Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis om haar geschiedenis te reconstrueren. Amsab-ISG tekende alvast op een website een tijdlijn uit met data en feiten, en veel illustraties. Een ware encyclopedie van KAA Gent! Die tijdlijn wordt als basis gebruikt voor het boek, waarin bepaalde feiten of anekdotes breder zullen worden toegelicht. Om het verhaal in het boek breder te kaderen, sloeg Amsab-ISG de handen in elkaar met de collega’s van KADOC-KU Leuven. Zij zullen de veelvormige wisselwerking van de sport- en bewegingscultuur met het maatschappelijk domein – o.m. de problematiek van oorlog en vrede – belichten. Naast de website en het boek staan er in het jubileumjaar verschillende evenementen op de agenda: de vier afdelingen van K.A.A. Gent organiseren in de lente en de zomer van 2014 elk een galasportgebeuren en er is een grote academische zitting gepland. Voor alle info: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


www.gantoise150.beHeb jij nog meer informatie of illustraties voor de tijdlijn? Of heb je een mooi verhaal of anekdote? Laat het ons weten. Interessante of merkwaardige  feiten of gebeurtenissen worden opgenomen in het boek dat eind 2014 verschijnt.
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Image
Enkele leden van de stuurgroep Gantoise 150 - persconferentie 13-12-2013AVS-nieuws 13-12-2013