HOME arrow ONDERZOEK arrow Amsab-ISG stichtend lid van European Labour History Network
Amsab-ISG stichtend lid van European Labour History Network PDF Afdrukken E-mail
Image Op 12 oktober 2013 werd het European Labour History Network (ELHN) opgericht tijdens een meeting in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Amsab-ISG was erbij, en maakt deel uit van het Coordination Committee van het netwerk.

Het European Labour History Network stelt zich tot doel om te functioneren als een poort naar uitwisseling van kennis en (digitaal) materiaal en als een platform voor networking en toekomstig collectief onderzoek. Als een koepelorganisatie voor kleinschalige werkgroepen met specifieke thema's of taken, zal ELHN in 2015 een uitgebreide conferentie organiseren rond labour history om jonge onderzoekers aan te zetten om deel te nemen en hun specifieke onderwerpen en kennis in te brengen, en om een gelegenheid te cre??ren voor transnationale vergelijkende studies.

Het netwerk zal de oprichting aanmoedigen van gespecialiseerde onderzoeksgroepen waar wetenschappers nauw kunnen samenwerken rond specifieke onderwerpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: uitgevers van tijdschriften rond labour history die bijeenkomen en mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken, ervaringen met problemen uitwisselen, oplossingen aanreiken; gezamenlijke aanvragen voor kredieten om onderzoeksgroepen geldelijk te steunen; werkgroepen rond collecties, om data te verzamelen, bronnen of een bibliografie te maken rond specifieke thema's; enzovoort.

Image

Een Coordination Committee zal de uitgebreide conferentie organiseren en eveneens de werkgroepen faciliteren. De leden daarvan zijn Marcel van der Linden (Amsterdam), Stefano Musso (Turijn), Silke Neunsinger (Stockholm), Leda Papastefanaki (Ioannina), Tibor Valuch (Boedapest), Xavier Vigna (Dijon), Donald Weber (Gent), en Susan Zimmermann (Wenen). De volgende bijeenkomst van het Coordination Committee vindt plaats in Wenen, tijdens de European Social Science History Conference (ESSHC), 23-26 april 2014.