HOME arrow COLLECTIE arrow Collectie on the road arrow Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens
Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens PDF Afdrukken E-mail
Image 
Nog tot 17 november 2013 kan je in Mu.Zee in Oostende terecht voor de tentoonstelling Het sterrenalfabeth van E.L.T. Mesens. Er is onder meer een fraaie selectie foto's uit onze collectie Vari??t??s te zien.

Edouard L??on Th??odore Mesens (1903-1971) was een veelzijdig kunstenaar, vooral bekend omwille van zijn collages. Tegelijk was hij erg bedrijvig in de Belgische en internationale kunstscene. Hij was een van de grote bezielers van het surrealisme en had een belangrijk aandeel in de internationale doorbraak van Magritte. Hij was goed bevriend was met Paul-Gustave Van Hecke, die andere duivel-doet-al in de kunstwereld van de jaren 1920. Mesens maakte onder meer publicitaire collages voor Norine, het modehuis van Van Hecke en diens vrouw Honorine De Schrijver. Met Van Hecke deelde hij ook de passie voor moderne fotografie.
Mu.Zee toont werken van alle grote â??sterrenâ?? uit de kennissenkring van Mesens, waaronder een bijzonder fraaie selectie fotoâ??s uit de collectie Vari??t??s van Amsab-ISG.

Het sterrenalfabeth van E.L.T. Mesens (1903-1971). Dada en surrealisme in Brussel, Parijs en Londen
Wanneer? Nog tot 17 november 2013
Waar? Mu.Zee, Romestraat 11, Oostende

Meer info, openingsuren en toegangsprijzen vind je op de website van Mu.Zee.