Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Marc Ribot met 'Bread and Roses' in Vooruit PDF Afdrukken E-mail
Marc Ribot Op donderdag 13 juni 2013 treedt gitarist Marc Ribot solo op in Kunstencentrum Vooruit. Hij speelt muziek geïnspireerd op sociaal en politiek protest. Centraal staat het lied Bread and Roses, waarop wij de titel van ons tijdschrift baseerden. Allen daarheen dus!
Marc Ribot, bekend als gitarist van onder meer Tom Waits en Elvis Costello, is kind aan huis in Vooruit. Hij komt deze keer langs voor een concert met als centrale uitgangspunt de song Bread and Roses, een werkmanslied van begin 20ste eeuw, dat Ribot coverde met zijn band Ceramic Dog ter ere van het 1-jarig bestaan van de Occupy Wall Street beweging in september 2012. Op zijn concert tijdens VOORUIT100 zal Ribot naast Bread and Roses nog andere songs en instrumentals brengen die hem ingegeven worden door sociaal en politiek protest.

Ribot speelde voor het eerst in Vooruit in de Concertzaal met The Jazz Passengers in 1990. Muziekprogrammeur Wim Wabbes leidde hen rond in de Voooruit. Toen ze aan de Muziekzaal kwamen (de huidige Dansstudio) zagen Ribot en co. instrumenten liggen van de fanfare die er vroeger repeteerde. Al snel had zich een fanfare gevormd met Ribot op klarinet. Zo trokken ze door de Domzaal, die er toen nog als een ruïne bijlag. Later die avond stapten ze in hetzelfde ornaat het podium van de Concertzaal op. Sindsdien is de liefde tussen Ribot en Vooruit wederzijds.

Ribot heeft altijd veel ontzag gehad voor de geschiedenis van Vooruit. Hij voelde hoe die erfenis in het gebouw aanwezig was. Hij vertelde ooit dat hij als jonge intellectueel en anarchist lid was geweest van de International Workers of the World. Vandaar zijn verbondenheid met de song Bread and Roses, dat het lijflied werd van de stakende textielarbeiders in Lawrence (Massachusetts) in 1912

Waar? Kunstencentrum Vooruit, Balzaal, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent.
Wanneer? Donderdag 13 juni 2013, 21-23 uur.
Inkom: € 16 (reductie: € 12).
 
Meer info en tickets vind je op de website van Vooruit