HOME arrow COLLECTIE arrow Datasets Amsab-ISG op Opencultuurdata.be
Datasets Amsab-ISG op Opencultuurdata.be PDF Afdrukken E-mail
Open Cultuur Data

Met enige trots melden we dat Amsab-ISG een van de eerste organisaties is die een stuk van zijn collectie ter beschikking stelt op het platform Opencultuurdata.be. 

Opencultuurdata.be is een overkoepelende campagne van PACKED vzw, gericht op bewustwording rond open data in de culturele sector en technische ondersteuning om data als open data te publiceren. Erfgoedinstellingen kunnen op het platform datasets aanbieden. Een dataset is een verzameling records uit een database met gegevens over een objecten, personen, gebeurtenissen, concepten … Meestal werden die data gecreëerd met een specifiek doel (bijvoorbeeld collectiebeheer) en zijn ze oorspronkelijk voor intern gebruik bestemd. Steeds vaker worden ze echter publiek gemaakt en ter beschikking gesteld van anderen die er nieuwe toepassingen voor kunnen ontwikkelen.

De dataset van Amsab-ISG vind je hier.

Door onze data open te stellen, hopen we onze mooie collectie nog meer onder de aandacht te brengen. We zijn vooral benieuwd naar de toepassingen/applicaties die ermee ontwikkeld worden. Laat dit alvast een oproep zijn om met de dataset van Amsab-ISG aan de slag te gaan op het open-data-evenement Apps for Culture op 21 september 2013 in Kunstencentrum Vooruit in Gent.