HOME arrow PUBLICATIES arrow Boeken te koop arrow Vooruit Gent 1913-2013
Vooruit Gent 1913-2013 PDF Afdrukken E-mail
Image 

 

Bestellen

 

Het kijk- en leesboek naar aanleiding van 100 jaar Vooruit en tegelijk de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het STAM in Gent.

In 2013 viert de Gentse Vooruit zijn 30e verjaardag als Kunstencentrum en de 100e verjaardag van het imposante gebouw waarin het is gehuisvest. Dit boek is het resultaat van twee jaar onderzoek naar de geschiedenis van Vooruit.

Vele decennia lang fungeerde het gebouw als een cultureel bastion voor de socialistische beweging in Gent. Onder het motto â??Kunst veredelt!â?? kregen de arbeiders een caf??, een restaurant, verstrooiing en ontplooiing. In 1982 werd het omgevormd tot een onafhankelijk sociocultureel centrum, dat uitgroeide tot het internationaal befaamde kunstencentrum dat Vooruit vandaag is.

Honderden fotoâ??s en affiches - waarvan heel wat uit de collectie van Amsab-ISG - illustreren het culturele leven in Gent, vroeger een nu, en een eeuw socialistische beweging.

In samenwerking tussen Amsab-ISG, Uitgeverij Hannibal, Universiteit Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Kunstencentrum Vooruit en STAM, waar de bijbehorende tentoonstelling plaatsvindt van 1 mei tot en met 1 december 2013. 

Liesbet Nys
Vooruit Gent 1913-2013. Feestlokaal - Kunstencentrum
Gent: Amsab-ISG/UGent/STAM/Uitgeverij Hannibal/Kunstencentrum Vooruit/Provincie Oost-Vlaanderen, 2013, 560 pp., hardcover, 21 x 14,5 cm

Prijs: euro 25

Bestellen

Image

 

Image

Image

Image