Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Studiedag Made in Flanders PDF Afdrukken E-mail
Image  De voorbije drie jaar werkten Amsab-ISG en KADOC-KU Leuven aan het project Stafkaart van het migrantenmiddenveld en zijn erfgoed in Vlaanderen en Brussel (1830-heden). Als afronding daarvan organiseren we op zaterdag 20 april 2013 in Mechelen Made in Flanders, een studiedag over het migrantenmiddenveld. 
's Voormiddags geven we een algemene reflectie over migrantenerfgoed en -middenveld, met de Nederlandse historicus Leo Lucassen (Universiteit Leiden) en sociologe-antropologe Nadia Fadil (KU Leuven). Daarna volgt een uitgebreide toelichting bij het stafkaartproject door de projectmedewerkers Piet Creve en Karim Ettourki.

's Namiddags brengen Annemarie Cottaar (Centrum voor de Geschiedenis van Migranten - Leiden), Lieve Willekens (MAS), Aaldert Prins (Evadoc), Mohammed Chakkar (Federatie van Marokkaanse Verenigingen) en Selamet Belkiran (Unie van Turkse Verenigingen) enkele bijzondere erfgoedprojecten rond migratie voor het voetlicht. 
Na de voorstelling van de erfgoedprojecten schuiven Jan De Maeyer (KADOC-KU Leuven), Geert van Goethem (Amsab-ISG), Naïma Charkaoui (Minderhedenforum) en Katrijn D’hamers (FARO) aan tafel voor een kritische reflectie over de plaats van migrantenerfgoed in de erfgoedsector. Dit kritische panelgesprek, dat ook openstaat voor vragen uit het publiek, zal geleid worden door Meryem Kaçar. 
Het afsluitend woord is voor het Agentschap Kunsten en Erfgoed.

Praktisch:
Wanneer? Zaterdag 20 april 2013, vanaf 9.30 uur.
Gratis toegang (voor lunch wordt een bijdrage van € 10 gevraagd).

Het volledige programma, inschrijvingsmogelijkheden en praktische informatie vind je in deze flyer (pdf).
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Piet Creve.