Amsab-IHS
Bagattenstraat 174
9000 Gand (Belgique) 
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

le lundi : de 10 à 17 heures, du mardi au vendredi : de 9 à 17 heures

Soyez le bienvenue!

En savoir plus ...

 

 
La version française de cet article n'est pas disponible.

Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
La version française de cet article n'est pas disponible.

Image
 
HOME
Social profit in de kou gelaten Convertir en PDF Version imprimable Suggérer par mail
La version française de cet article n'est pas disponible.

Social Profit
Op 31 januari vond in Brussel een demonstratie van de social-profitsector plaats als reactie op de deelakkoorden die de regering onlangs is overeengekomen. Volgens de organisatie namen meer dan duizend afgevaardigden deel aan de demonstratie, onder wie ook medewerkers van Amsab-ISG.
Een van de deelakkoorden die de regering sloot, is een lastenverlaging voor werkgevers. De regering stelt 370 miljoen euro ter beschikking voor bijkomende lastenverlaging om het concurrentievermogen van België te vrijwaren. Goed nieuws zou je denken, maar die lastenverlaging is uitsluitend gereserveerd voor profitondernemingen.

In het verleden hinkte de social profit ook achterop, maar kreeg ze op zijn minst toch een deel van de koek, ondertussen bekend als de Sociale Maribel. Die bevordert de tewerkstelling door bijkomende arbeidsplaatsen in onze sector te creëren. Op die manier kwamen er tot op vandaag ruim 23.000 jobs bij. Het totale bedrag van de lastenverlaging in de profit is een veelvoud van de Sociale Maribel. Vraag is hoeveel jobs daarmee gecreëerd werden.

De demonstratie ging via het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) naar de Wetstraat. Het VBO, de overkoepelende organisatie die ook onze belangen zou moeten behartigen, heeft de social profit niet meegerekend of gewoon vergeten. We eisen dan ook een gelijkwaardige bijkomende inspanning inzake lastenverlaging voor de social profit.