Amsab-ISH
Bagattenstraat 174
9000 Ghent (Belgium) 
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Opening times:
Monday: 10:00 - 17:00
Tuesday to Friday:
09:00 - 17:00

You're always welcome!

Read more ...

 

 
English version not available.

Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
English version not available.

Image
 
HOME
Het MIAT zoekt ... PDF Print E-mail
English version not available.

Goal gezocht Het Gentse museum MIAT plant in 2015 een reizende tentoonstelling over fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Over fabrieksvoetbal in Vlaanderen is nog maar weinig gekend. Hoog tijd dus om dit verdwijnend fenomeen in de kijker te zetten. Daarvoor doet het MIAT een beroep op jou.

In België kende fabrieks- en bedrijfsvoetbal zijn hoogdagen in de jaren 1970 en 1980. Met de opkomst van o.a. de Belgische voetbalcompetitie, de bedrijvencrisis en het betaalde voetbal, verdween die bedrijfssport naar de achtergrond. Toch is het vuur tussen de arbeiders nog niet helemaal gedoofd en staat het potje voetbal op zaterdag nog in menig agenda vermeld.

Het MIAT zoekt informatie over voetbalploegen die ontstonden binnen een fabriek, een (overheids)bedrijf of onder zelfstandigen. Hadden jullie geen officiële ploeg, maar trapten jullie regelmatig eens een balletje onder collega’s? Organiseerde de directie wel eens een toernooi tegen andere bedrijven op het industriepark? 

Het MIAT heeft interesse in alle informatie over fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Hoe klein de link tussen de sport en de werknemers of werkgevers ook mag zijn. Laat het weten op  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  of 09 269 42 13.