HOME arrow TENTO arrow Ons verleden, onze toekomst
Ons verleden, onze toekomst PDF Afdrukken E-mail

Enzolo

Tot 20 december 2012 kan je in Amsab-ISG in Gent de tentoonstelling Ons verleden, onze toekomst van het Minderhedenforum bezoeken. Daarin vertellen Belgen met buitenlandse wortels hoe zij op hun domein pionierden.
Herbeluister Babel op Klara over de tentoonstelling.
Etnisch-culturele minderheden geven mee vorm aan onze samenleving. In deze tentoonstelling laat het Minderhedenforum je proeven van een aantal van hun verhalen. Dat gebeurt aan de hand van vijftien pioniers, gekozen door etnisch-culturele minderheden zelf: Sultan Balli, Barbara Baretto, Phara de Aguirre, Maria Frederix, Silvano Grossi, Liviu Hopartean, Véronique Kabonga, Mustafa Kör, Nasser Nadjimi, Jerôme Efong Nzolo, Ching Lin Pang, Agyin Solomon, Sami Zemni, Zohra Aït-Fath en het verenigingsleven.

De verhalen van de pioniers maken treffend duidelijk hoe we vanuit ons gezamenlijk verleden samen bouwen aan een toekomst, met gedeeld erfgoed en een gedeelde identiteit. De pioniers zijn een verpersoonlijking van onze diverse maatschappij. Deze mannen en vrouwen zijn voortrekkers op het vlak van onderwijs, werk, media en alle andere domeinen die ons dagelijkse leven bepalen. Ze vertegenwoordigen alle generaties en hebben hun roots in alle werelddelen. 
De vijftiende pionier is het verenigingsleven zelf. De inzet en passie van de vrijwilligers en professionelen die actief zijn in etnisch-culturele verenigingen verandert namelijk levens. Dagelijks bouwen ze bruggen in de samenleving, zetten ze mensen aan tot participatie en bevorderen ze de sociale samenleving. 

De tentoonstelling Ons verleden, onze toekomst werd gemaakt naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het Minderhedenforum. Ze kwam tot stand in samenwerking met Het Belang van Limburg, Tapis Plein vzw en Stand Up Speak Up en met steun van de Vlaamse overheid.

Waar? Amsab-ISG, Bagattenstraat 174, Gent.
Wanneer? Tot donderdag 20 december 2012, elke werkdag van 9 tot 17 uur.