HOME arrow INFO arrow Infoberichten arrow Familiegeschiedenis.be
Familiegeschiedenis.be PDF Afdrukken E-mail
Familiegeschiedenis Op 21 oktober 2012 lanceerden het Instituut voor Publieksgeschiedenis en Familiekunde Vlaanderen de site Familiegeschiedenis.be. Die helpt iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis op weg en toont de weg naar bronnen en hulpmiddelen. Mario Van Driessche, webdesigner van Amsab-ISG, ontwierp de site.

Op Familiegeschiedenis.be vind je een multimediale handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je je eigen familiegeschiedenis schrijft, welke bronnen je daarvoor nodig hebt en een hele reeks nuttige tools en links.

De website werd aan het publiek voorgesteld op de 28e Genealogische Ontmoetingsdag Oost-Vlaanderen en kwam tot stand in het kader van het cultureel-erfgoedproject Mijn Verloren Land. Hoe schrijf ik de geschiedenis van mijn familie?, dat liep van september 2011 tot september 2012. Het project was een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent) en Familiekunde Vlaanderen vzw met de steun van de Vlaamse overheid, Heemkunde Vlaanderen, Amsab-ISG en het Rijksarchief in België.