Amsab-ISG
Bagattenstraat 174
9000 Gent  
Tel.: +32 (0)9 224 00 79
Fax: +32 (0)9 233 67 11

Open maandag van 10 tot 17 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

 

zie Contact

 
Volg ons ook op:
Facebook
FlickrYouTubeImage
 
Image
 
Image
 
Image
 
HOME
Amsab-medewerkers in Georgi?? - deel 2 PDF Afdrukken E-mail
Georgie
Begin september 2012 waren collegaâ??s Rita Calcoen en Michel Vermote opnieuw te gast in het Nationaal Archief van Georgi?? in Tbilisi. Ze overhandigden er gedigitaliseerd archiefmateriaal van Camille Huysmans. 
Amsab-ISG had in 2011 voor het eerst contact met het Nationaal Archief in Tbilisi, naar aanleiding van de digitale uitwisseling van fotoâ??s en de film van het bezoek van de Tweede Internationale aan Georgi?? in 1920. Dat documentatiemateriaal vonden we in het archief van Camille Huysmans.

Tijdens het eerste bezoek aan het Nationaal Archief werd ons duidelijk hoe belangrijk de korte beleidsperiode van de Onafhankelijke Democratische Republiek was en nog steeds is voor Georgi??. Aangezien het Nationaal Archief zeer weinig materiaal over die periode bezit, besloten we om een eerste aanzet te geven en archiefmateriaal over Georgi?? uit het Huysmansarchief te digitaliseren.
In september 2012 overhandigden we dat eerste deel officieel. Onnodig te melden dat het Nationaal Archief daarover zeer enthousiast is. In afwachting van de volledige digitalisering van het archief van Camille Huysmans, gaan we dit jaar verder met archiefstukken te scannen die verband houden met Georgi??. Wordt dus verder vervolgd â??