HOME arrow TENTO arrow Jules Van Biesbroeck jr. in Ons Huis
Jules Van Biesbroeck jr. in Ons Huis PDF Afdrukken E-mail
Image Op 14 juli 2012 om 11 uur openen ABVV, Linx+ en Amsab-ISG in Ons Huis de tentoonstelling Jules Van Biesbroeck jr. (1873-1965): tekenaar â?? schilder â?? beeldhouwer â?? ontwerper. Iedereen van harte welkom!
Jules Van Biesbroeck jr. is een zo goed als vergeten kunstenaar, maar als je even goed rondkijkt in de Gentse binnenstad, vind je her en der werken van hem terug. Stond je ooit al eens stil bij het monument voor Fran?§ois Laurent op het gelijknamige plein? Of dat voor Edmond Van Beveren aan het Citadelpark? En wat zeggen â??De mastplantersâ?? aan het Museum voor Schone Kunsten je?

Het ABVVLinx+ en Amsab-ISG laten je aan de hand van beelden, affiches, brieven, foto's ... kennismaken met deze eigenzinnige beeldhouwer, ontwerper, tekenaar en schilder.

Dani??l Termont, burgemeester, en Frank Beke, ereburgemeester en voorzitter van Amsab-ISG, leiden de tentoonstelling in.

Daarna nodigen we jullie uit op een receptie

Waar? Ons Huis, FernandezzaalVrijdagmarkt 9 (ingang Meerseniersstraat), Gent.
Wanneer? Zaterdag 14 juli 2012 om 11 uur

Kan je er op de opening niet bijzijn? Dan kan je de tentoonstelling nog heel de Gentse Feesten door bezoeken, tot 23 juli dagelijks van 14 tot 20 uur.
De toegang is gratis.

Lees op Gentblogt.be een artikel over de tentoonstelling.

Met de steun van Stad GentProvincie Oost-Vlaanderen en ACOD.
 
http://www.youtube.com/v/lZPBXE4TcO0?version=3&hl=nl_NL
 
Jules Van Biesbroeck 


Brief van Jules Van Biesbroeck gericht aan Edward Anseele


/fla/brief_anseele/ZoomifyFullScreenViewer.swf