HOME arrow COLLECTIE


Archief politicus Ludo Dierickx
Monday 17 November 2014
 
Image Na het overlijden van Ludo Dierickx in 2009 raakte zijn archief verspreid over verschillende bewaarplaatsen. Sinds dit jaar zijn gelukkig twee grote delen van zijn archief opnieuw verenigd in Amsab-ISG. Het materiaal is dermate interessant dat het onmiddellijk ontsloten werd.
Lees meer ...
 
De Beeldcapsule, stem mee!
Monday 21 September 2015
 
Image

Met De Beeldcapsule wil het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) samen met 27 media- en erfgoedorganisaties, waaronder Amsab-ISG, de unieke verzameling aan audiovisueel archiefmateriaal in Vlaanderen onder de aandacht brengen en de noodzaak aankaarten om zorg te dragen voor dit waardevolle erfgoed.

Lees meer ...
 
Van ons erf
Friday 17 April 2015
 
Image

De erfgoeddag was een groot succes: meer dan 400 mensen bezochten de tentoonstelling Van ons erf. Die loopt nog tot eind mei. Spring gerust een binnen!

 


Lees meer ...
 
Dagblad Vooruit gedigitaliseerd!
Monday 23 March 2015
 
Image

De Koninklijke Bibliotheek van België en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis stellen vanaf vandaag een van hun belangrijkste krantencollecties, met name die van het dagblad Vooruit, digitaal ter beschikking van het publiek. 

Lees meer ...
 
Scenario documentaire over Auschwitz
Tuesday 27 January 2015
 
Image

Op 27 januari 1945, 70 jaar geleden, werd het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijd door Sovjettroepen. In het archief van Frans Buyens & Lydia Chagoll bevindt zich een opmerkelijk scenario van een documentaire die ze maakten over het concentratiekamp.

Lees meer ...
 
Fototentoonstelling voedselhulp tijdens WO I
Tuesday 20 January 2015
 
Image De tentoonstelling in de gangen van Amsab-ISG met foto's van de voedselbedeling in Brussel tijdens WO I wordt gesmaakt. Kom gerust eens langs !  
Lees meer ...
 
Karikaturist Sharp overleden
Monday 19 January 2015
 
Image Op zaterdag 10 januari 2015 overleed karikaturist John Van Hulle, alias Sharp, op 87-jarige leeftijd. Sharp was onder meer enkele jaren vaste tekenaar bij het dagblad Vooruit. Onlangs nog voerden we voor Brood & Rozen een gesprek met Sharp.
Lees meer ...
 
40 jaar Velt
Monday 03 November 2014
 
Velt Velt, de organisatie voor ecologisch leven en tuinieren, bestaat 40 jaar en nodigt daarom al zijn leden, vrijwilligers, lesgevers en sympathisanten uit op 8 november 2014 in het Felixpakhuis in Antwerpen. Ook Amsab-ISG viert als beheerder van het archief van Velt heel graag mee.
Lees meer ...
 
Meer ...