HOME arrow COLLECTIE arrow Collectie on the road
Collectie on the road
Tento: 'Et si on osait la paix' PDF Afdrukken E-mail
Image

In Luik loopt vanaf vrijdag 20 november een tentoonstelling over de strijd voor de vrede. Aan de hand van ruim 300 documenten en stukken, waaronder meerdere uit de collectie van Amsab-ISG, wordt een beeld geschetst van het pacifisme in België, vanaf de 19e eeuw tot vandaag.

Lees meer ...
 
Germaine Krull (1897-1985) PDF Afdrukken E-mail
Image Voor een breed publiek zegt de naam Germaine Krull maar bitter weinig. Onterecht, de fotografe kan gerust in een adem genoemd worden met haar beroemde tijdgenoten Man Ray, Lásló Moholy-Nagy of André Kertész. In Jeu de Paume in Parijs loopt nu een tentoonstelling rond haar werk. Daarbij maar liefst 36 foto's uit de collectie van Amsab-ISG.
Lees meer ...
 
De welvaartsstaat PDF Afdrukken E-mail
Image Tot 27 september 2015 loopt in het M HKA in Antwerpen de tentoonstelling De welvaartsstaat. Curator Anders Kreuger nodigde enkele kunstenaars uit om over dat thema te reflecteren. Tegelijk wordt ook bestaand werk getoond, waaronder affiches, foto's en tekeningen uit onze collectie.
Lees meer ...
 
50 jaar statuut van gewetensbezwaarde PDF Afdrukken E-mail
Image In Muntpunt in Brussel loopt een tentoonstelling over 50 jaar statuut van gewetensbezwaarde. Amsab-ISG leende daarvoor verschillende collectiestukken uit.
Lees meer ...
 
Thomas Mann en de beeldende kunst PDF Afdrukken E-mail
Image Onder de treffende titel Augen auf! loopt vanaf 13 september in Lübeck een tentoonstelling over Thomas Mann en de beeldende kunst, met onder meer werk van Masereel uit onze collectie.
Lees meer ...
 
Nass Belgica PDF Afdrukken E-mail
Image In de Botanique in Brussel loopt momenteel de tentoonstelling NASS BELGICA. L'immigration marocaine en Belgique. Je kan er enkele foto's van Lieve Colruyt bekijken die wij in onze collectie bewaren.
Lees meer ...
 
Ontroerd PDF Afdrukken E-mail
Vlag Melle Om de meest uiteenlopende redenen wordt een beroep gedaan op de collectie van Amsab-ISG. Toch worden we soms nog verrast. Zoals bij deze vraag naar de vlag van de Socialistische Propagandaclub van Melle.
Lees meer ...
 
14-18, dit is onze geschiedenis PDF Afdrukken E-mail
14-18 Op 26 februari 2014 opent in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, het Legermuseum, de tentoonstelling 14-18, dit is onze geschiedenis!. Ook Amsab-ISG levert daaraan een bijdrage.
Lees meer ...
 
De melancholieke metropool PDF Afdrukken E-mail
Metropool In het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem loopt een tentoonstelling over het melancholieke aspect van de stad in de moderne kunst. Ze toont werken uit het Nederlandse â??magisch realismeâ?? - uit de eigen collectie van het MMKA - naast werk van onder anderen Paul Delvaux en Giorgio De Chirico. Ook enkele iconische fotoâ??s uit de collectie van Amsab-ISG zijn er te bewonderen.

Lees meer ...
 
Communistische affiches in Belgi?? PDF Afdrukken E-mail
Image In het Mus??e des Beaux-Arts in Luik loopt nog tot 6 januari een tentoonstelling met communistische affiches. Amsab-ISG leverde een aanzienlijke bijdrage met affiches uit de eigen collectie.

Lees meer ...