HOME arrow INFO arrow In de media
In de media
Romain op Radio 2 PDF Afdrukken E-mail
Image

Herbeluister het interview met Sofie Vrielynck over de 100ste geboortedag van Romain Deconinck. Vanaf 44'.  Klik hier

 
Regendruppels op Radio 1 PDF Afdrukken E-mail
Image      

In het radioprogrammma Bar du matin kwamen enkele nieuwe Gentenaars uit het boekje 'Regendruppels zijn hier veel kleiner' aan het woord. Herbeluister het fragment op 00:48:00 tot 00:55:22.

 

 
Cartes de visite op AVS PDF Afdrukken E-mail
Image    

Collectiemedewerker Rita Calcoen gaf op 9 juli op AVS wat uitleg bij onze tentoonstelling Cartes de visite in het kader van 80 Days of Summer. Nog tot 30 augustus te bezoeken in onze museumkelder! Bekijk de AVS-reportage hier.

 
Audiocassettes gedigitaliseerd! PDF Afdrukken E-mail
Image    

Het eerste digitaliseringsproject van audiovisueel materiaal door VIAA is, voorlopig, afgerond. De audiocassettes, waaronder 2.092 cassttes van Amsab-ISG, zijn gedigitaliseerd. Bekijk hier de AVS-reportage.

 
Geert Van Goethem in Terzake PDF Afdrukken E-mail
Image    

Op 10 april 2015 gaf Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, in een inleidende reportage bij het interview met Daniël Termont op Terzake meer uitleg bij de 130e verjaardag van de socialistische partij. Je kan de reportage via deze link integraal herbekijken (vanaf 17'08").

 
Geert Van Goethem op Radio 1 PDF Afdrukken E-mail
Image    

Amsab-directeur Geert Van Goethem maakte net voor ons eindejaarsverlof Kobe Ilsen op Radio 1 wegwijs in de wereld van stakingen. Je kan de reportage via deze link herbeluisteren.

 
Geert Van Goethem en Donald Weber in de media PDF Afdrukken E-mail
Image   

Naar aanleiding van de nationale betoging op 6 november en de verschillende stakingsdagen kregen onderzoeker Donald Weber en directeur Geert Van Goethem van Amsab-ISG van verschillende media heel wat vragen naar historische duiding. Bekijk hier een overzicht.

Lees meer ...
 
De Teletijdmachine, stakingen. PDF Afdrukken E-mail
Image  

Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, gaf zaterdag op radio 1, in het programma De Teletijdmachine, een korte historische duiding over stakingen. Luister mee.

 
Het Nationaal Museum PDF Afdrukken E-mail
Bende van Einstein  

Katharina Smets stelt voor het Radio 1-programma De bende van Einstein een Nationaal Museum samen. Onlangs kwamen Amsab-medewerkers Paule Verbruggen, hoofd van onze publiekswerking, en Donald Weber, onderzoeker bij Amsab-ISG, er twee museumstukken toelichten.

Lees meer ...
 
Erfgoeddag op AVS PDF Afdrukken E-mail
Erfgoeddag 2012  

AVS maakte voor Stadstelevisie Gent een reportage over Erfgoeddag. Met daarin aandacht voor onze tentoonstelling over Jules Van Biesbroeck jr. en de Heldenroute.

 
Amsab-medewerkers in Georgi?? PDF Afdrukken E-mail
Georgi??   Amsab-medewerkers Rita Calcoen en Michel Vermote waren op 6 september te gast in het Nationaal Archief van Georgië. Hun bezoek haalde zelfs de Georgische nationale televisie.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 11 van 17