HOME arrow INFO arrow Over Amsab-ISG


Algemene voorstelling

Amsab-ISG is het erfgoedcentrum van sociaal, humanitair en ecologisch geëngageerde bewegingen.  

Wil je meer weten over milieu, vrede, arbeid, socialisme, holebi’s, migratie …? Dan ben je bij Amsab-ISG aan het juiste adres. Je vindt in onze collectie brieven, pamfletten, affiches, foto’s, films, boeken, postkaarten en zo veel meer van organisaties en personen die zich met die thema’s bezighielden en -houden. Al die bronnen kan je in onze leeszaal of online raadplegen. We geven ook boeken uit, het tijdschrift Brood & Rozen en maken tentoonstellingen. Daarnaast voeren we zelf onderzoek binnen ons werkterrein.

 

Lees meer ...
 
Missie

Amsab-ISG is het erfgoedcentrum van sociaal, humanitair en ecologisch geëngageerde bewegingen.

Amsab-ISG verzamelt en bewaart het roerend en immaterieel erfgoed over diverse thema’s zoals arbeid, socialisme, communisme, sociale emancipatie, armoede, ecologie, Noord-Zuid, migratie, mensenrechten, gender, holebi, vrede en vrijzinnigheid. Amsab-ISG ontsluit dat erfgoed en ontwikkelt er een publiekswerking rond, in dialoog met de brede erfgoedgemeenschap, die de maatschappelijke waarde van dat erfgoed erkent. Amsab-ISG stimuleert en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en profileert zich op het (inter)nationale wetenschappelijke forum. Als kennis- en onderzoekscentrum ontwikkelt Amsab-ISG expertise, die het uitdraagt naar zijn erfgoedgemeenschap en deelt met collega-instellingen in binnen- en buitenland.

 

 
Structuur en medewerkers
Lees meer ...
 
Beleidsorganen

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis is een vereniging zonder winstgevend doel, geleid door een algemene vergadering, en een raad van bestuur onder voorzitterschap van Frank Beke.

In haar wetenschappelijke activiteiten wordt de instelling bijgestaan door een wetenschappelijke adviesraad en door wetenschappelijke begeleidingscommissies.

  

 
Beleidsdocumenten

Vlaams Erfgoeddecreet van 23 mei 2008 pdfbutton

statuten Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis vzw
(25 oktober 2004)
pdfbutton
(8 februari 2007) pdfbutton

beleidsplan 2008-2012 pdfbutton

beleidsplan 2002-2006 pdfbutton

jaarplan 2008 pdfbutton
jaarplan 2007 pdfbutton
jaarplan 2006 pdfbutton
jaarplan 2005
pdfbutton
jaarplan 2004
pdfbutton
jaarplan 2003 pdfbutton