HOME arrow INFO arrow Ingezonden items
Ingezonden items
Mijn haven, mijn thuis? PDF Afdrukken E-mail
Mijn haven, mijn thuis? Het MAS in Antwerpen zet met Mijn haven, mijn thuis? de relatie tussen de stad en de haven in de kijker aan de hand van een nieuwe stadsgids met luister-cd, een kinderboek en een stadstour. Die brengen plekken in de stad en erfgoed uit de vele Antwerpse collecties, waaronder die van Amsab-ISG, onder de aandacht.
Lees meer ...
 
Oproep "Goal! Voetbal voor 't fabriek" PDF Afdrukken E-mail
Goal
Het MIAT plant in 2014 een grote tentoonstelling over fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Daarom verzamelt het nu alle mogelijke info en materiaal. Ook jij kan daarmee helpen.
Lees meer ...
 
Generaties/Binnenskamers PDF Afdrukken E-mail
Binnenskamers
De fotografen Carl Uytterhaegen en Abdul-Vahit Duman zijn voor het project Generaties/Binnenskamers op zoek naar gezinnen met een Turkse of Turks-Vlaamse achtergrond, die hun leefruimtes willen laten fotograferen.
Lees meer ...
 
Erfgoed Petroleum-Zuid bedreigd PDF Afdrukken E-mail
Petrol Zuid
Het industrieel erfgoed van Petroleum-Zuid in Antwerpen, waar Amsab-ISG in 2003 nog het project Lijn 13-Protteknie. Petrol Zuid organiseerde, is bedreigd. De Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie roept op om het alsnog van de sloop te redden.
Lees meer ...
 
Louis-Paul Boon op Lezen in de Lente PDF Afdrukken E-mail
Louis Paul Boon   Louis Paul Boon zou dit jaar 100 geworden zijn. 't Uilekot plaats hem daarom centraal tijdens Lezen in de Lente, het jaarlijks literaire evenement van de vzw, van 6 april tot 1 mei 2012 in Zuid-Oost-Vlaanderen.
Lees meer ...
 
Mind The Book PDF Afdrukken E-mail
Mind The Book! Van 9 tot 11 maart 2012 vindt de tweede editie van Mind The Book plaats in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Met onder andere Gita Deneckere en Marja Vuijsje over wat geschiedenis met een mens doet.
Lees meer ...
 
Dag van de Nieuwste Geschiedenis 2012 PDF Afdrukken E-mail
Image   Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert de BVNG de tweejaarlijkse Dag van de Nieuwste Geschiedenis. Die vindt plaats aan de Faculté de Philosophie et Lettres in Namen.
Lees meer ...
 
Masterclass 'History of emotions' PDF Afdrukken E-mail
History of emotions   Het Forum Gendergeschiedenis organiseert op 2 maart 2012 de masterclass ‘History of emotions’ in het H. Geestcollege in Leuven.
Lees meer ...
 
Oh My God! PDF Afdrukken E-mail
Oh my God!   MANA, Expertisecentrum voor Islamitische Culturen in Vlaanderen, lanceert het project Oh My God!. Daarvoor zoekt het jongeren met een moslimachtergrond die verhalen en voorwerpen gaan verzamelen over het leven van moslims in Vlaanderen sinds de jaren 1960.
Lees meer ...
 
Workers in motion PDF Afdrukken E-mail
Image   Peter Box Andersson van het Labour Movement Archive in Oslo stelde een lijst samen van 128 speelfilms over arbeid, strijd, solidariteit en verzet.
Lees meer ...
 
UGentPassage PDF Afdrukken E-mail
UGent passage UGentMemorie, het virtuele geheugen van de UGent, stelt een themawandeling voor langs de gemeenschappelijke geschiedenis van stad en universiteit: UGentPassage.
Lees meer ...
 
Call for papers PDF Afdrukken E-mail
Image  Van 14 tot 16 februari 2013 vindt in Amsterdam en Den Haag het colloquium Selling Sex in the City: Prostitution in World Cities, 1600 to the Present plaats. Wil je zelf een papervoorstel indienen? Dan vind je meer info in de call for papers en het framework van het colloquium.
 
Instituut voor Publieksgeschiedenis PDF Afdrukken E-mail
IPG Het Instituut voor Publiekgeschiedenis start aan een nieuw academiejaar. Bekijk hier de lopende projecten en het programma voor de komende maanden.
 
G1000 PDF Afdrukken E-mail
Image Op 11 november 2011 gaat in Brussel de G1000 door, een burgerinitiatief dat de ambitie heeft nieuwe zuurstof in onze democratie te stoppen.
Lees meer ...
 
Oproep Dag van de Nieuwste Geschiedenis PDF Afdrukken E-mail
BVNG   Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis de tweejaarlijkse Dag van de Nieuwste Geschiedenis. Die vindt plaats aan de universiteit van Namen (Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix).
Lees meer ...
 
Informatie aan Zee PDF Afdrukken E-mail
Informatie aan zee Op 15 en 16 september 2011 organiseert de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie in het Kursaal in Oostende de twaalfde editie van Informatie aan Zee.
Lees meer ...
 
Duwoh: 'Chantez la vie!' PDF Afdrukken E-mail
duwoh Tijdens de Gentse Feesten, op 24 juli 2011 om 19 uur in de Spiegeltent in het Baudelopark, brengt Duwoh (Anke Hintjes: zang, Bernard Van Lent: accordeon) onder de noemer Chantez la vie! een programma van liederen over verzet en hoop.
Lees meer ...
 
ManiFiesta PDF Afdrukken E-mail
Image Op 24 september 2011 organiseren Geneeskunde voor het Volk en Solidair in Bredene-aan-Zee de tweede editie van ManiFiesta, het feest van de solidariteit.
Lees meer ...
 
Vive la sociale! PDF Afdrukken E-mail
Brecht Eislerkoor   Op Erfgoeddag, 1 mei 2011, brengt het Brussels Brecht-Eislerkoor in 't Werm Woeter in Brussel een voorproefje van zijn muziekproject Vive la Sociale!, dat in februari 2012 in première gaat.
Lees meer ...
 
Hulde aan Pierre De Geyter PDF Afdrukken E-mail
De Geyter   Op zaterdag 30 april 2011 om 17.30 uur brengt de zanggroep Morgenrood hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van De Internationale, in de voortuin van het MIAT in Gent.
Lees meer ...
 
Altijd vooruit! PDF Afdrukken E-mail
Altijd Vooruit   In het kader van Erfgoeddag en 1 mei organiseert curieus West-Vlaanderen op 27 april 2011 in Cultuurcentrum De Spil in Roeselare Altijd vooruit! Aan 't eind naar links, een totaalspektakel met muziek, theater, video en performance.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>