HOME arrow INFO arrow Ingezonden items
Ingezonden items
Internationale Alternatieve Boekenbeurs PDF Afdrukken E-mail
Image      

Op zaterdag 26 maart vindt de 15de editie van de Internationale Alternatieve Boekenbeurs plaats, in De Centrale te Gent. Dé beurs voor kritische en tegendraadse publicaties, die je moeilijk tot helemaal niet in de commerciële boekhandel vindt.

Lees meer ...
 
'Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn?' PDF Afdrukken E-mail
Image      

Het Masereelfonds Gent nodigt je uit op een gespreksavond met Jaak Brepoels, over zijn - geactualiseerde - boek Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn?

Lees meer ...
 
Nog één keer Het Visserijblad PDF Afdrukken E-mail
Image      Het Visserijblad bestond van 1933 tot 2013. Toen ging hoofdredacteur Flor Vandenkerckhove na 25 jaar met penisoen. Naar aanleiding van de klimaattop eind november in Parijs verschijnt het blad nog één keer. 
Lees meer ...
 
Provinciale Cultuurprijzen PDF Afdrukken E-mail
Image     Win, win, win! Waag je kans en stel je kandidaat voor een van de Cultuurprijzen van de provincie Oost-Vlaanderen ...
Lees meer ...
 
Lezen in de lente PDF Afdrukken E-mail
Image      'Lezen in de lente' brengt van 8 april tot 1 mei een vijftigtal auteurs en muzikanten samen op 17 activiteiten in 8 dorpen en steden van het land. Onder hen Kader Abdollah, Annelies Verbeke, Walter Zinzen.
Lees meer ...
 
Colloquium 1914. Entre guerre et révolution PDF Afdrukken E-mail
Image     Op 11 december 2014 vindt aan de Universiteit van Luik het internationaal colloquium 1914. Entre guerre et révolution plaats, georganiseerd door de Association culturelle Joseph Jacquemotte en het Centre d’Histoire des Sciences et des Techniques, in samenwerking met de Fondation Rosa Luxemburg, DACOB en Imavo.
Lees meer ...
 
Eerste hulp bij oorlogserfgoed en -geschiedenis PDF Afdrukken E-mail
Image    Op zondag 16 november 2014 organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen i.s.m. de UGent in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename Eerste hulp bij oorlogserfgoed en -geschiedenis. Op dit evenement krijg je o.a. advies over de bewaring van particulier WO I- en WO II-erfgoed.
Lees meer ...
 
Festival van de Gelijkheid PDF Afdrukken E-mail
Image    Na het succes van het eerste Festival van de Gelijkheid organiseert Curieus van 10 tot 13 december 2014 een tweede editie. Het palmt opnieuw de Gentse Vooruit in met debatten, interviews, performance, expo, literatuur, muziek, lezingen, docu, geefplein, boekenmarkt, boekenruil ...
Lees meer ...
 
43e Nationale Vrouwendag PDF Afdrukken E-mail
Image      

Op 11 november 2014 organiseert het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) de 43e editie van de Nationale Vrouwendag, onder de titel Armoede moe. Die vindt dit jaar plaats in het CC Het Bolwerk in Vilvoorde.

Lees meer ...
 
Cd-voorstelling Chantez la vie! PDF Afdrukken E-mail
Image     

Bernard van Lent en Anke Hintjens, of Duwoh, toeren al enige tijd met Chantez la vie!. Nu namen ze dat programma ook op op cd. Op vrijdag 10 oktober 2014 om 20 uur stellen ze die voor aan pers en publiek in het MIAT in Gent.

Lees meer ...
 
Verkiezingsonderzoek in Sampol PDF Afdrukken E-mail
Image Zopas verscheen het septembernummer van het tijdschrift Samenleving en politiek. Daarin worden exclusief de eerste resultaten bekendgemaakt van het verkiezingsonderzoek dat werd uitgewerkt door het interuniversitair consortium PartiRep (Participatie en Representatie).
Lees meer ...
 
Onderzoek imago bibliotheek en archief PDF Afdrukken E-mail
Image Samen met Locus en FARO voert de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) een onderzoek uit naar het imago van bibliotheek en archief in Vlaanderen. Je kan zelf aan de enqu??te deelnemen via deze link.
 
Verkiezingsnummer Sampol PDF Afdrukken E-mail
Image Samenleving en Politiek publiceert naar aanleiding van de verkiezingen een extra dik nummer over waar deze verkiezingen echt over gaan. Het verschijnt op 22 mei 2014, maar je kan nu al je exemplaar bestellen.
Lees meer ...
 
Colloquium Vereniging Hendrik de Man PDF Afdrukken E-mail
Hendrik De Man Op zaterdag 26 april 2014 organiseert de Vereniging voor de studie van het werk van Hendrik de Man in Antwerpen het colloquium Socialisme en nationalisme. Met N-VA naar de sociale afgrond? Amsab-ISG bewaart het archief van deze vereniging.
Lees meer ...
 
Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede 2013 PDF Afdrukken E-mail
Image Op 17 oktober 2011 is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Het thema dit jaar is 'Recht op wonen'. Vanaf 16 uur vinden er in dit kader allerlei activiteiten plaats op het Sint-Pietersplein in Gent. 
Lees meer ...
 
Op stap met Linx+ PDF Afdrukken E-mail
Image Binnenkort organiseert Linx+ twee uitstappen: op 10 oktober naar de Antwerpse haven en op 12 oktober naar Rijsel en Roubaix.
Lees meer ...
 
Voorstelling: 100 Vooruit door Topo Copy PDF Afdrukken E-mail
Image Topo Copy, utopisch centrum voor inkt, print en papier, maakte op vijf dagen een boek dat de ondergrondgeschiedenis van 100 jaar Vooruit schetst. Het stelt dat op vrijdag 14 juni 2013 voor in het bespreekbureau van Vooruit. 
Lees meer ...
 
Marc Ribot met 'Bread and Roses' in Vooruit PDF Afdrukken E-mail
Marc Ribot Op donderdag 13 juni 2013 treedt gitarist Marc Ribot solo op in Kunstencentrum Vooruit. Hij speelt muziek geïnspireerd op sociaal en politiek protest. Centraal staat het lied Bread and Roses, waarop wij de titel van ons tijdschrift baseerden. Allen daarheen dus!
Lees meer ...
 
Affichecampagne Justice4Iraq PDF Afdrukken E-mail
Image
Op zaterdag 16 maart 2013 zet Victoria Deluxe een opvallende sensibiliserende affichecampagne op in Gent onder de slogan 'Gent, stad tegen de oorlog'. Aanleiding is de 10e verjaardag van de inval in Irak onder leiding van de Verenigde Staten.
Lees meer ...
 
Stad Anders Bekeken: Charleroi en Vilvoorde PDF Afdrukken E-mail
Charleroi
In de wandelingenreeks Stad Anders Bekeken trekt Linx+ op 23 maart 2013 naar Charleroi en op 2 april 2013 naar Vilvoorde.
Lees meer ...
 
De avond van het andere F***woord PDF Afdrukken E-mail
Image
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag besteedt nieuwssite DeWereldMorgen.be van 4 tot 10 maart 2013 bijzondere aandacht aan feminisme en seksisme bij ons anno 2013. Als kers op de taart organiseert ze op 8 maart in Vooruit in Gent een feestelijke avond met muziek, beeld en interactie.
Lees meer ...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>