HOME arrow DIGITALE BRONNEN
Nieuw webportaal voor sociale geschiedenis
Wednesday 05 June 2013
 
social history portal

Amsab-ISG werkte mee aan de nieuwe portaalwebsite www.socialhistoryportal.org. Die geeft toegang tot honderdduizenden gedigitaliseerde documenten over sociale geschiedenis, onder meer uit onze collectie.

Lees meer ...
 
Bureauverslagen en nota's ABVV gedigitaliseerd
Monday 21 January 2013
 
Image   Naast de activiteitenverslagen van het ABVV, kan je nu ook de verslagboeken van het nationaal bureau van de vakbond en de nota’s aan de bureauleden online raadplegen. Die bevatten een schat aan informatie voor de studie van de naoorlogse binnen- en buitenlandse politiek.

Lees meer ...
 
Wegwijs/En Route gedigitaliseerd
Thursday 13 September 2012
 
Wegwijs/En route Het blad Wegwijs/En Route van de truckers of de sector Wegvervoer & Logistiek van de Belgische Transportarbeidersbond (BTB), brengt al 25 jaar unieke getuigenissen over leven en arbeid op de weg. Je kan het vanaf nu via onze website raadplegen.

Lees meer ...
 
De Vredesconferentie van Stockholm in 1917
Thursday 10 May 2012
 
Stockholm 1917  

In 1917 probeerden socialisten in Stockholm een Vredesconferentie samen te roepen. Met de recente verwerving van het archief van Camille Huysmans brengen we een van de meest opgemerkte internationale initiatieven van deze Belgische socialistische voorman onder de aandacht.

Lees meer ...  

 
Volksrecht gedigitaliseerd
Thursday 16 February 2012
 
Volksrecht  

Volksrecht was het weekblad van de Belgische Werkliedenpartij in het arrondissement Kortrijk. Het verscheen tussen 1901 en 1934. Je kan de bijna integrale reeks digitaal raadplegen.

Lees meer ...
 
Koekoek gedigitaliseerd
Friday 02 September 2011
 
Koekoek Koekoek was een geïllustreerd weekblad dat vier jaar lang bij de krant Vooruit verscheen (1931-1935). Je kan de volledige reeks nu digitaal raadplegen.

Lees meer ...
 
Nieuwe digitale bronnen
Friday 20 May 2011
 
Ontwaking_Verbroedering Vanaf nu kan je De Verbroedering en De Ontwaking, twee lokale organen van de Belgische Werkliedenpartij, online raadplegen. Dit past in het kader van de digitalisering van de socialistische regionale pers van voor de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer ...
 
Textielgeschiedenis online
Monday 17 May 2010
 
Textielgeschiedenis   Wie de rijke geschiedenis van de textielarbeiders met eigen ogen wil bekijken, kan daarvoor terecht in drie nieuwe digitale bronnenreeksen, gedigitaliseerd met de steun van het Fonds Jules Deconinck en ABVV Textiel, Kleding en Diamant.
Lees meer ...