HOME arrow PUBLICATIES arrow Publicatieberichten
Boekvoorstelling Richard Minne PDF Afdrukken E-mail
Image    

Amsab-ISG en de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (UGent)  nodigen u van harte uit op de voorstelling van het boek Literaire kritiek van Richard Minne in ‘Het Geestesleven’ (Vooruit, 1945-1965) op donderdag 21 januari om 19.00 u in de zaal Oude Infirmerie, Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent

Lees meer ...
 
Richard Minne op AVS PDF Afdrukken E-mail
Image

Het AVS-nieuwsitem over Richard Minne kan je via deze link bekijken. 10'36"
 

Lees meer ...
 
Nieuwe publicatie fietsersbeweging PDF Afdrukken E-mail
Image      Zopas verscheen Vooruit met de fiets!, een recente geschiedenis van de fietsersbeweging, 1975-2015, n.a.v. 20 jaar Fietsersbond.
Lees meer ...
 
Nieuw: Regendruppels zijn hier veel kleiner PDF Afdrukken E-mail
Image

Een boekje waarin 37 nieuwe Gentenaars vertellen over een object dat hen nauw aan het hart ligt, een herinnering, een plek in Gent die ze koesteren ...

Lees meer ...
 
Boekvoorstelling in de Ghelamco Arena PDF Afdrukken E-mail
Martine Vermandere    

Op donderdag 27 november stelden we in de Ghelamco Arena het boek Gantoise 150 - 101 indianenverhalen van Martine Vermandere voor. Een heel mooie avond met een fantastische opkomst. Bekijk hier een fotoreportage van Bart Dewaele.

Lees meer ...
 
Boek Gantoise 150 in de media PDF Afdrukken E-mail
Image   

Het boek Gantoise 150 - 101 indianenverhalen krijgt heel wat persaandacht. Bekijk hier een overzicht.

Lees meer ...
 
Gantoise 150 - 101 indianenverhalen PDF Afdrukken E-mail
Image   

Het is zover: het boek Gantoise 150 - 101 indianenverhalen dat Amsab-onderzoekster Martine Vermandere schreef over de 150-jarige geschiedenis van KAA Gent, is vanaf nu verkrijgbaar.

Lees meer ...
 
Twee jonge vlamingen in den Grooten Oorlog PDF Afdrukken E-mail
Twee jonge vlamingen  

Op woensdag 18 juni 2014 wordt in Kunstencentrum Vooruit het boek Twee jonge vlamingen in den Grooten Oorlog van Herman Balthazar, erevoorzitter van Amsab-ISG, en Nico Van Campenhout voorgesteld. Van harte welkom!

Lees meer ...
 
Turkije aan de Leie PDF Afdrukken E-mail
Image  

Op zondagnamiddag 11 mei organiseren Amsab-ISG en de Buren van De Abdij samen een voorstelling van het boek â??Turkije aan de Leieâ?? van Tina De Gendt

Fotoreportage!

Lees meer ...
 
Voorintekening boek Gantoise 150 PDF Afdrukken E-mail
Image   In het kader van Gantoise 150 schrijft Amsab-medewerker Martine Vermandere momenteel een boek over de geschiedenis van KAA Gent. Dat verschijnt eind 2014, maar wie wil kan daar nu al op intekenen. Doe je dat voor 1 juni, dan komt ook jouw naam in het boek.
Lees meer ...
 
Hoera, een jubileum?! PDF Afdrukken E-mail
Hoera, een jubileum

Tien jaar geleden verscheen Hoera, een jubileum?! voor het eerst. Toen als syllabus bij een vormingscyclus voor verenigingen, georganiseerd door de Provincie Vlaams-Brabant. De uitgave is intussen al aan zijn vierde editie.

Lees meer ...
 
Amerikaanse vakbeweging in de Koude Oorlog PDF Afdrukken E-mail
American Labor
American Labor's Global Ambassadors
Geert Van Goethem en zijn Amerikaanse collega Robert Waters brachten een aantal specialisten samen om de geschiedenis te schrijven over de wereldwijde actie van de Amerikaanse vakbonden. Op 1 februari 2014 stelde Geert Van Goethem het boek voor bij Interne Keuken op Radio 1.
Lees meer ...
 
Boek over de Belgische transportindustrie PDF Afdrukken E-mail
Image
BTB 100
  

Amsab-medewerker Donald Weber schreef het boek Leven en werken in de Belgische Transportindustrie, 1913-2013. Een verhaal bol van de anekdotes uit de voorbije 100 jaar, met daarbij een pak fascinerende foto's. 

Lees meer ...
 
Strijdlawijt PDF Afdrukken E-mail
Strijdlawijt
Strijdlawijt

Het Collectief Vive la Sociale! verzamelde in het boek Strijdlawijt teksten en muziek van arbeidersliederen uit de periode 1848-1948 en kadert die in hun historische context. Te koop in Amsab-ISG!

Lees meer ...

 
Vooruit Gent 1913-2013 PDF Afdrukken E-mail
cover Vooruit

Liesbet Nys schreef naar aanleiding van haar onderzoek naar 100 jaar Vooruit het rijk ge??llustreerde boek Vooruit Gent 1913-2013. Een wondermooie uitgave van Uitgeverij Hannibal i.s.m. Amsab-ISG, UGent, STAM, Vooruit en Provincie Oost-Vlaanderen. Nu ook te koop bij ons!

Lees meer ...

 
Gespreksavond biografie Domela Nieuwenhuis PDF Afdrukken E-mail
Ferdinand Domela Nieuwenhuis
Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Op woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur organiseert het Masereelfonds Gent in samenwerking met Amsab-ISG en uitgeverij Houtekiet een gespreksavond over de biografie van de Nederlandse anarchist Ferdinand Domela Nieuwenhuis, die Jan Willem Stutje vorig jaar publiceerde.

Lees meer ...
 
Amandine PDF Afdrukken E-mail
Amandine
Amandine

Flor Vandekerckhove schreef Amandine, een sociale roman met de Oostendse vissersgemeenschap als decor. Vanaf nu te koop in Amsab-ISG!
Prijs: € 24,99 (ledenprijs: € 20)

Lees meer ...
 
Inventaris archief Norbert De Batselier PDF Afdrukken E-mail
De Batselier
Inventaris Norbert De Batselier
De inventaris van het archief van Norbert De Batselier, die we op 10 september 2012 voorstelden in het Vlaams Parlement, kan je nu bestellen via onze website.

Lees meer ...
 
Voorstelling migratienummer Brood & Rozen PDF Afdrukken E-mail
Turkse kinderen Gent Op 23 oktober 2012 stelden we in Amsab-ISG het themanummer van Brood & Rozen over migratie voor. Tegelijkertijd opende de tentoonstelling Ons verleden, onze toekomst van het Minderhedenforum. Die kan je nog tot 20 december bezoeken.
Lees meer ...
 
Boekvoorstelling "Herinneringen â?? Oorlogsjaren" PDF Afdrukken E-mail
Oorlogsherinneringen Op woensdag 10 oktober 2012 stelde Amsab-ISG in Ons Huis het boek Herinneringen – Oorlogsjaren. Jeugd in oorlogstijd 1914-1918 van Achiel Van Acker voor. Je kan het boek nu via onze site bestellen.
Lees meer ...
 
Brochure en website Jozef Chalmet PDF Afdrukken E-mail
Viering Chalmet Naar aanleiding van de 50e verjaardag van het overlijden van Jozef Chalmet werd op 14 september 2012 in Zelzate een brochure voorgesteld van Amsab-medewerker Piet Creve over deze spraakmakende socialistische politicus. Tegelijk lanceerden we ook een website over hem.
Lees meer ...
 
Veel volk verwacht PDF Afdrukken E-mail
Veel volk verwacht  

Bestel nu de boeiende en lijvige publicatie Veel volk verwacht. Populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant sinds 1800 via de site van de provincie Vlaams-Brabant. Voor Amsab-ISG werkte Robbe Herreman hieraan mee.

Lees meer ...
 
Biografie Ferdinand Domela Nieuwenhuis PDF Afdrukken E-mail
Ferdinand Domela
Ferdinand Domela

Een nieuw magistraal werk van Jan Willem Stutje: een biografie van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Nederlands socialist en later anarchist, die ook met de Belgische socialistische beweging goede contacten had. Nu te koop in Amsab-ISG tegen een uitzonderlijk lage prijs!

Lees meer ...      

 
Kunstpromotor Paul-Gustave Van Hecke PDF Afdrukken E-mail
Image Hendrik Ollivier, collectiehoofd van Amsab-ISG, schreef een bijdrage in Kunstpromotor Paul-Gustave Van Hecke (1887-1967) en de avant-garde, een nieuw cahier van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.
Lees meer ...
 
Docu + boek 'De grondleggers' PDF Afdrukken E-mail
Image   Nu te koop bij Amsab-ISG: De Grondleggers. Vertellend erfgoed over 50 jaar Turkse migratie, een documentaire en gelijknamig fotoboek over Turkse wegenwerkers in Oost-Vlaanderen.
Lees meer ...
 
De textielindustrie en haar mensen PDF Afdrukken E-mail
Textielindustrie
De textielindustrie en haar mensen
 
Fascinerende getuigenissen, mooie foto's, gecombineerd met muziek van Orchestre International du Vetex: De textielindustrie en haar mensen, een publicatie bij een sociaal-artistiek project van De Figuranten. Nu te koop!

Lees meer ...
 
Publieksprijs CeLT PDF Afdrukken E-mail
Celt  
  
Brood & Rozen neemt deel aan de westrijd 'Het beste uit de tijdschriften 2011'. Voor de publieksprijs hiervan kan ook jij je stem uitbrengen. Wie weet hou je er nog een tijdschriftabonnement of een duoticket voor Mind the Book aan over.
Lees meer ...
 
Brood & Rozen in VABB PDF Afdrukken E-mail
Brood & Rozen   Brood & Rozen is opgenomen in de lijst van het Vlaams Academisch Bibliografisch Bestand in de Sociale en Humane Wetenschappen die op 1 december officieel werd bekend gemaakt. 

Lees meer ...
 
50 jaar Congolese onafhankelijkheid PDF Afdrukken E-mail

Congo

Lees hier een artikel over de doodstraf in Congo dat verscheen in Brood & Rozen, (2009)1, een boeiende afsluiter van de 50e 'verjaardag' van de onafhankelijkheid van  onze voormalige kolonie.
Lees meer ...
 
Publicatie Belichte stad PDF Afdrukken E-mail
Image   Paule Verbruggen, hoofd Publiekswerking van Amsab-ISG, schreef een bijdrage over de symboliek van het licht bij de socialisten in Belichte stad, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het STAM.
Lees meer ...
 
Publicatie Met nieuwsgierige blik PDF Afdrukken E-mail
Met nieuwsgierige blik  

Paul Depondt interviewde Geert Van Goethem en Jan De Maeyer, respectievelijk directeurs van Amsab-ISG en KADOC-K.U.Leuven, voor zijn boek Met nieuwsgierige blik. Collectievorming & aankoopbeleid in Vlaanderen.

Lees meer ...
 
Publication ILO Histories PDF Afdrukken E-mail
ILO histories  

De lezingen van het colloquium The International Labour Organization: Past and Present op 5 en 6 oktober 2007 in Brussel, zijn gebundeld in het boek ILO Histories. Daarbij is ook een bijdrage van  Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG.

Lees meer ...
 
Bestel online: De blijde intrede van de automobiel PDF Afdrukken E-mail
Image  
Onlangs stelden Amsab-ISG en Academia Press het boek De blijde intrede van de automobiel in België, 1895-1940 van Donald Weber voor. Je kan het nu bestellen via onze website.
Prijs: € 28 / € 23 (leden Amsab-ISG)

Lees meer ...
 
Sfeerbeeld boekvoorstelling: De blijde intrede... PDF Afdrukken E-mail
Foto's van de boekvoorstelling op 20 oktober 2010: De blijde intrede van de automobiel in België
Lees meer ...
 
Gent - Saint-Claude, heen en terug PDF Afdrukken E-mail

Gent - Saint-Claude, heen en terug  

In Saint Claude, in de Franse Jura, viert het Maison du Peuple dit jaar zijn honderdste verjaardag. Dat volkshuis was in zijn werking sterk beïnvloed door de Gentse Vooruit. Daarover publiceerde Amsab-ISG een boekje: Gent - Saint-Claude, heen en terug.
Lees meer ...
 
We zijn goed aangekomen! PDF Afdrukken E-mail
We zijn goed aangekomen!
We zijn goed aangekomen!
In het kader van het project We zijn goed aangekomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980] schreef Martine Vermandere een rijk geïllustreerd boek.

Lees meer ...
 
The Red Walk PDF Afdrukken E-mail
The Red Walk
The Red Walk

Vanaf nu is De rode wandeling, een wandeling langs het architecturale patrimonium van de sociaaldemocratische beweging in Gent, ook in het Engels beschikbaar.

Lees meer ...
 
De droom van een betere wereld PDF Afdrukken E-mail
De droom van een betere wereld
De droom van een betere wereld
Dit jaar viert de socialistische partij haar 125e verjaardag. Naar aanleiding daarvan werd het boek De droom van een betere wereld uitgegeven.

Lees meer ...
 
Kroniek van een overleving PDF Afdrukken E-mail
Kroniek van een overleving
Kroniek van een overleving
 

Kroniek van een overleving. De Belgische ziekenfondsen tijdens de Tweede Wereldoorlog, het nieuwe boek van em. prof. dr. Karel Van Acker, is vanaf nu verkrijgbaar.

Lees meer ...

 
Fotoboek: 100 jaar FSMB PDF Afdrukken E-mail
E??n voor allen, allen voor ????n
E??n voor allen, allen voor ????n

De Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant vierde in 2009 haar honderdste verjaardag. Om dit te vieren, brachten we een mooi fotoboek uit over haar geschiedenis.

Lees meer ...  

 
Fotoboek: Een eeuw arbeid en strijd PDF Afdrukken E-mail
Een Eeuw Arbeid en Strijd
Een eeuw arbeid en strijd
 
Prachtige foto's over arbeid(st)ers op de werkvloer. Blader al even in het boek en aarzel niet om te bestellen. Een echte aanrader.

Lees meer...  
 
Nieuw boek over de toekomst van de vakbeweging PDF Afdrukken E-mail
cover Solidariteit in beweging
Solidariteit in beweging
 
De Algemene Centrale van het ABVV viert haar honderdste verjaardag. Daarbij blikt ze niet alleen terug, maar wil ze ook nadenken over de perspectieven van de vakbond van morgen.

Lees meer...