HOME
Uitnodiging opening 100 jaar Vooruit
Onderwerp: Uitnodiging opening 100 jaar Vooruit
Verzenddatum: 2013-04-25 12:50:16
Mail nr #: 52
Inhoud:


e Newsletter
 
9e jaargang, Nr. 7, April 2013
  Volg ons op: facebook

Amsab-ISG trapt op 1 mei, Dag van de Arbeid, samen met STAM, UGent en Kunstencentrum Vooruit 100 jaar Vooruit op gang. Het Feestlokaal van Vooruit in de Sint-Pietersnieuwstraat wordt 100. Als h??t huis van bewaring van het rijke erfgoed van Vooruit vieren wij dat uiteraard volop mee. We nodigen jou die dag heel graag uit op de opening van de tentoonstelling in het STAM.

100 jaar Vooruit belicht het Feestlokaal als gebouw, de betekenis ervan voor Gent en de vele activiteiten die er de voorbije eeuw hebben plaatsgevonden: theater, film, concerten, debatten, feestelijke evenementen en zoveel meer. Een verhaal over ontmoeting, cultuur en engagement, dat verteld wordt met heel wat materiaal uit de collectie van Amsab-ISG.

Op 1 mei kan je de tentoonstelling gratis bezoeken. We hopen Vooruits verjaardag die dag samen met jou te kunnen vieren!
 
Work in progress

Work in progress
(Foto's Geert Bonne)
 
100 jaar Vooruit is een realisatie van Amsab-Instituut voor Sociale GeschiedenisSTAMUniversiteit Gent (Instituut voor Publieksgeschiedenis), Provincie Oost-Vlaanderen (in het kader van het Museum van de Vlaamse Sociale Strijd) en Vooruit.

Wanneer? Woensdag 1 mei 2013, van 10 tot 18 uur.
Waar? STAM, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, Gent.

Je kan de tentoonstelling bezoeken tot 1 december. Meer praktische info vind je in de folder

Dezelfde dag vinden ook in Kunstencentrum Vooruit allerlei activiteiten plaats naar aanleiding van de start van dit feestjaar. Meer info daarover vind je op de website van Vooruit. Tussen het STAM en Vooruit vaart de hele dag een gratis boot

Uw inschrijving:

[SUBSCRIPTIONS]

logo_vlaamseoverheid.png logo_erken

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG