HOME
Nieuwsflash: Vooruit wordt 100 jaar!
Onderwerp: Nieuwsflash: Vooruit wordt 100 jaar!
Verzenddatum: 2013-03-19 16:15:51
Mail nr #: 50
Inhoud:


e Newsletter
 
8e jaargang, nr. 5, maart 2012
Volg ons ook op: facebook
Het Feestlokaal van Vooruit in Gent wordt dit jaar 100. In de hele stad wordt dat gevierd. Amsab-ISG doet daar â?? als h??t huis van bewaring van het rijke erfgoed van Vooruit â?? uiteraard volop aan mee. Er staat heel wat op het programma in dit feestjaar:
 
In het STAM
 In het STAM kan je van 1 mei tot 1 december 2013 100 jaar Vooruit bezoeken, een tentoonstelling over de geschiedenis van het Feestlokaal.


Op papier
Op papier Historica Liesbet Nys publiceert het resultaat van haar onderzoek naar het Feestlokaal in een rijk ge??llustreerd boek.
In Amsab-ISG
In Amsab-ISG

Amsab-ISG toont op zijn website en in Brood & Rozen regelmatig stukken uit de Vooruitcollectie die het bewaart.
Met jouw hulp
Met jouw hulp

Ook jij kan zelf meehelpen om van 2013 een onvergetelijk Vooruit-feestjaar te maken. Amsab-ISG, Het Huis van Alijn en Vooruit zijn op zoek naar alle materiaal dat van ver of dicht met Vooruit te maken heeft. Daarvoor doen we een beroep op jou.
Lees meer ...
     
 
In Vooruit
In Vooruit
In Vooruit zelf kan je opnieuw Triomfbier drinken, eten in Restaurant Vooruit of het gebouw verkennen. Er zijn kinderkampen, workshops, optredens ...

 

In de stad
In de stad
Wandelingen door de stad Gent â?? met kaart of app â?? brengen je langs patrimonium van de co??peratie Vooruit en tonen je de bijenkorf die Gent was en is.

 

Op tv
Op tv
Canvas toont in april 2013 een driedelige documentaire over Vooruit.Meer info over alle activiteiten vind je via de bovenstaande links en op vooruit100.be.

Het project rond 100 jaar Vooruit is een samenwerking tussen:

Sponsors 

 

 

 

 

Uw inschrijving:


[SUBSCRIPTIONS]

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

 

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG