HOME
Brood & Rozen over migratie
Onderwerp: Brood & Rozen over migratie
Verzenddatum: 2012-09-21 10:45:51
Mail nr #: 42
Inhoud:


e Newsletter
 
7e jaargang, nr. 7, september 2012
Volg ons ook op: facebook
Brood & Rozen, (2012)3
  Deze herfst brengen we een extra lijvige Brood & Rozen. Integraal gewijd aan het thema migratie, bekeken vanuit zowel klassieke als minder voor de hand liggende perspectieven. Het nummer verschijnt begin oktober. Alvast veel leesplezier!


Wegwijs/En Route gedigitaliseerd
Het blad Wegwijs/En Route van de truckers of de sector Wegvervoer & Logistiek van de Belgische Transportarbeidersbond (BTB), brengt al 25 jaar unieke getuigenissen over leven en arbeid op de weg. Je kan het vanaf nu via onze website raadplegen.
Brochure en website Jozef Chalmet
Zegels voor verkeersveiligheid
Naar aanleiding van de 50e verjaardag van het overlijden van Jozef Chalmet werd op 14 september 2012 in Zelzate een brochure voorgesteld van Amsab-medewerker Piet Creve over deze spraakmakende socialistische politicus. Tegelijk lanceerden we ook een website over hem.
Amsab-ISG in Newtopia
Blog Guatemala

Tot 10 december 2012 loopt in Mechelen de tentoonstelling Newtopia: de staat van de mensenrechten. Daarbij worden ook enkele werken uit onze collectie getoond.
 
Uitstap Lille-Roubaix anders bekeken
Oh My God!
Op zaterdag 27 oktober organiseert Linx+ een uitstap naar Rijsel en Roubaix: Lille-Roubaix anders bekeken. In het spoor van de Vlamigrant. Piet Creve van Amsab-ISG werkte mee aan de inhoudelijke voorbereiding ervan.
Lode Hancké over toen en nu
Dag van de Nieuwste Geschiedenis
Op donderdag 20 september om 13.30 uur blikt oud-politicus Lode Hancké in Elcker-Ick Centrum in Antwerpen terug op Travaillisme, de toekomst van de arbeidersbewegingen in België, zijn pleidooi van meer dan veertig jaar geleden voor een grote politieke formatie aan de linkerzijde.
In Spaanse Aarde
Mind The Book!
Op 11 oktober gaat de experimentele documentaire The Wave van Sarah Vanagt en Katrien Vermeire in Belgische première tijdens Almost Cinema in de Vooruit. Aansluitend volgt er het debat In Spaanse Aarde.


Uw inschrijving:


[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

 

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG