HOME
Nieuwsbrief: Nacht van de Geschiedenis!
Onderwerp: Nieuwsbrief: Nacht van de Geschiedenis!
Verzenddatum: 2012-02-28 12:26:42
Mail nr #: 36
Inhoud:


e Newsletter
 
7e jaargang, nr. 2, maart 2012
Volg ons ook op: facebook
Nacht van de Geschiedenis 2012
  Op dinsdag 20 maart vindt de tiende Nacht van de Geschiedenis plaats. Het thema dit jaar is 'drank(en)'. In Amsab-ISG tonen we de documentaire Mijn Tantes uit Gent. Daarna kan je nog napraten bij lekkere Marokkaanse thee en hapjes.


Volksrecht gedigitaliseerd
Volksrecht was het weekblad van de Belgische Werkliedenpartij in het arrondissement Kortrijk. Het verscheen tussen 1901 en 1934. Je kan de bijna integrale reeks digitaal raadplegen.
Zegels voor verkeersveiligheid
Zegels voor verkeersveiligheid

Nog een mooie collectievondst: zegels van de Royal Automobile Club de Belgique uit 1933 om automobilisten attent te maken op verkeersveiligheid.
Blog over historisch onderzoek in Guatemala
Blog Guatemala

Tessa Boeykens, eind 2011 stagiaire publieksgeschiedenis bij Amsab-ISG, verricht voor haar masterproef de komende twee maanden veldonderzoek in Guatemala over hoe het land omgaat met zijn oorlogsverleden. Daarover houdt ze op DeWereldMorgen.be een blog bij.
 
 
INGEZONDEN ITEM

 
Oh My God!
Oh My God!
MANA, Expertisecentrum voor Islamitische Culturen in Vlaanderen, lanceert het project Oh My God!. Daarvoor zoekt het jongeren met een moslimachtergrond die verhalen en voorwerpen gaan verzamelen over het leven van moslims in Vlaanderen sinds de jaren 1960.

 

Dag van de Nieuwste Geschiedenis 2012!
Dag van de Nieuwste Geschiedenis
Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert de BVNG de tweejaarlijkse Dag van de Nieuwste Geschiedenis. Die vindt plaats aan de Faculté de Philosophie et Lettres in Namen.


Mind The Book!
Mind The Book!
Van 9 tot 11 maart 2012 vindt de tweede editie van Mind The Book plaats in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Met onder andere Gita Deneckere en Marja Vuijsje over wat geschiedenis met een mens doet.


Uw inschrijving:


[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

 

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG