HOME
Nieuwsflash: Erfgoeddag in Amsab-ISG!
Onderwerp: Nieuwsflash: Erfgoeddag in Amsab-ISG!
Verzenddatum: 2011-04-26 11:37:48
Mail nr #: 25
Inhoud:


e Newsletter
1

Op Erfgoeddag, zondag 1 mei 2011 met als thema ‘Armoe troef’, kan je Amsab-ISG bezoeken van 10 tot 18 uur. Hieronder krijg je een overzicht van alle activiteiten. 

Tentoonstelling 'Over leven'
Over leven   In opdracht van curieus en sp.a maakte Amsab-ISG de tentoonstelling Over leven. De strijd voor sociale zekerheid. Daarin nemen we je mee door de 19e en 20e eeuw en tonen we je hoe onze sociale zekerheid stap voor stap werd opgebouwd.


Erfgoed in Amsab-ISG
Beluiken   We hebben speciale aandacht voor stukken uit onze eigen collectie, die het verhaal van de tentoonstelling verder illustreren: foto's van beluiken, liederen over armoede, postkaarten over huisnijverheid …


Armoede vandaag
Zuidpoort   Naast stemmen uit het verleden, laten we mensen die vandaag in armoede leven aan het woord. In samenwerking met Samenlevingsopbouw Gent tonen we een documentaire en de ideale Droomwoontoren van het Gents Netwerk van Sociale Huurders.


Kinderactiviteit
Juul   Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er een speurtocht en een kleine tentoonstelling met tekeningen van leerlingen uit de Klimopschool in Gent.

 

Uw inschrijving:

[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG