HOME
Nieuwsbrief: Spoorzoekers in Amsab-ISG!
Onderwerp: Nieuwsbrief: Spoorzoekers in Amsab-ISG!
Verzenddatum: 2011-04-14 15:33:24
Mail nr #: 24
Inhoud:


e Newsletter
1
6e jaargang, nr. 2, april 2011


Opleiding spoorzoekers in Amsab-ISG
Spoorzoekers   De Stedelijke Integratiedienst Gent startte vorig jaar het project Vertellend Erfgoed. In het kader daarvan kregen 45 'spoorzoekers' een opleiding mondelinge geschiedenis.


'De Grondleggers'
De Grondleggers
Op 30 april 2011 presenteert vzw New Focus de documentaire en het gelijknamige  fotoboek De Grondleggers. Vertellend erfgoed over 50 jaar Turkse migratie in de Centrale in Gent.


40 jaar Oxfam-Wereldwinkels
40 jaar oxfam
Op 14 mei 2011 viert Oxfam-Wereldwinkels haar 40e verjaardag met een groots feest in het Kuipke in Gent. Amsab-ISG bewaart het archief van Oxfam.


Workshop digitale collectie
logo HOPE  
Op 18 en 19 april 2011 is Amsab-ISG gastheer van de derde Best Practices Network (BPN) Workshop van het Europese project HOPE. De workshop gaat over hoe cultureel-erfgoedinstellingen hun gedigitaliseerde collecties naar de grote Europese onlinebibliotheek Europeana kunnen brengen.


Nottebohmlezing over mobiliteit
De blijde intrede van de automobiel
Op 15 mei 2011 geeft Amsab-medewerker Donald Weber een lezing over de blijde intrede van de automobiel in de Belgische samenleving in de befaamde Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.


Brood & Rozen, (2011)1
Brood & Rozen 2011_1

Brood & Rozen (2011)1 Een nieuwe jaargang en een nieuw kleedje voor Brood & Rozen, om je er nog beter in te kunnen verdiepen. Met bijdragen over de beeldvorming rond Lieven Bauwens, de collaboratie van Hendrik de Man en over de Nederlandse auteur Jef Last.

 

INGEZONDEN ITEMS

 

Vive la sociale!
Brecht Eislerkoor   Op Erfgoeddag, 1 mei 2011, brengt het Brussels Brecht-Eislerkoor in 't Werm Woeter in Brussel een voorproefje van zijn muziekproject Vive la Sociale!, dat in februari 2012 in première gaat.

 

Hulde aan Pierre De Geyter
De Geyter   Op zaterdag 30 april 2011 om 17.30 uur brengt de zanggroep Morgenrood hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van De Internationale, in de voortuin van het MIAT in Gent.

 

Altijd vooruit!
Altijd Vooruit   In het kader van Erfgoeddag en 1 mei organiseert curieus West-Vlaanderen op 27 april 2011 in Cultuurcentrum De Spil in Roeselare Altijd vooruit! Aan 't eind naar links, een totaalspektakel met muziek, theater, video en performance.

 

Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG