HOME
Nieuwsbrief: Archief Camille Huysmans naar Amsab-ISG
Onderwerp: Nieuwsbrief: Archief Camille Huysmans naar Amsab-ISG
Verzenddatum: 2011-03-01 12:56:46
Mail nr #: 22
Inhoud:


e Newsletter
1
6e jaargang, nr. 2, februari 2011


Archief Camille Huysmans
Camille Huysmans
  
In 2009 sloot Amsab-ISG met het Antwerps stadsbestuur een bruikleenovereenkomst over het archief van Camille Huysmans. Dat werd eerst in het AMVC-Letterenhuis bewaard. Onlangs brachten we de laatste dozen ervan over naar onze afdeling in Antwerpen.


Publieksprijs CeLT
Celt
Brood & Rozen neemt deel aan de westrijd 'Het beste uit de tijdschriften 2011'. Voor de publieksprijs hiervan kan ook jij je stem uitbrengen. Wie weet hou je er nog een tijdschriftabonnement of een duoticket voor Mind the Book aan over.


Karel Heirbaut 1927-2001
Tien jaar geleden overleed fotograaf Karel Heirbaut. Naar aanleiding daarvan opent op 26 maart 2011 in de bibliotheek van Sint-Niklaas een overzichtstentoonstelling, waaraan ook Amsab-ISG meehielp.
 

We zijn goed aangekomen!
 vakantiekolonies Vanaf 2 april 2011 kan je de rondreizende tentoonstelling We zijn goed aangekomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980] bezoeken in de kapel Ster der Zee in Koksijde.
 

Lezing automobiel in België
Blijde intrede
Op donderdag 24 maart 2011 geeft Amsab-medewerker Donald Weber een lezing over de opkomst van de automobiel in België. De lezing vindt plaats in de KANTL, in het kader van de Louis Varlezlezingen van de UGent.
 

Amsab-ISG op Facebook
Amsab gebouw
Sinds kort heeft Amsab-ISG zijn eerste stapjes gezet in de wereld van de social media. Je vindt ons nu ook online terug op Facebook. En daar hebben we ook jou graag bij!
 

 

INGEZONDEN ITEMS


Colloquium Hendrik de Man
Hendrik de Man Op vrijdag 25 maart 2011 organiseert de Vereniging Hendrik de Man het colloquium Hendrik de Man, De crisis van de jaren dertig en de huidige financieel-economische crisis, in samenwerking met Amsab-ISG.
 

Tentoonstelling GAL
GAL
Vanaf vrijdag 13 mei 2011 kan je in het UFO van de UGent de tentoonstelling GAL - Een halve eeuw op het scherp van de snee bezoeken, een organisatie van curieus.
Herman J. Claeys-Prijs
Herman J Claeys
Pipelines vzw/De Muzeval organiseert de poëziewedstrijd  Herman J. Claeys-Prijs. Het thema dit jaar is 'Ni dieu, ni maître – Noch god, noch gebod'. Deelnemen kan tot 31 maart 2011.

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent,

www.amsab.be
www.facebook.com/AmsabISG