HOME
Nieuwsflash: workshop erfgoed en migrantenorganisaties
Onderwerp: Nieuwsflash: workshop erfgoed en migrantenorganisaties
Verzenddatum: 2011-01-18 10:30:02
Mail nr #: 1
Inhoud:
e Newsletter
1
18 januari 2011

Gluren bij de buren

Op 5 februari 2011 organiseren Amsab-ISG en KADOC-K.U.Leuven de workshop Gluren bij de buren. Een workshop over erfgoed en migrantenorganisaties in FARO in Brussel.

Het is de tweede workshop in het kader van het project Stafkaart van het migrantenmiddenveld en zijn erfgoed in Vlaanderen en Brussel (1830-heden). Voor informatie over dit project, zie: www.migrantenerfgoed.be.

In de voormiddag worden drie voorbeelden van goede praktijken uit de erfgoedsector voorgesteld. Daarbij nemen we een kijkje bij onze buurlanden Nederland en Frankrijk. Er gaat aandacht naar zowel het verzamelen, bewaren als gebruiken van het cultureel erfgoed.

In de namiddag krijgen organisaties uit Vlaanderen en Brussel de gelegenheid om zich voor te stellen. Na een korte historische schets lichten de verenigingen de wijze waarop zij omgaan met hun cultureel erfgoed aan de hand van diverse voorbeelden binnen hun werking toe.

De workshop heeft plaats in FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, Priemstraat 51, 1000 Brussel.

Flyer (pdf)
 
Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS]

logo_vlaamseoverheid.png logo_erken

 

 

 

1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).