HOME
Nieuwsbrief: Griekse migranten in Limburg
Onderwerp: Nieuwsbrief: Griekse migranten in Limburg
Verzenddatum: 2010-12-15 11:16:00
Mail nr #: 19
Inhoud:

e Newsletter
1

 5e jaargang, nr. 10, december 2010

 

Odyssee naar het geluk
Griekse migranten in Limburg  
Op 13 januari 2011 om 18 uur wordt in het Amsab-museum de fototentoonstelling Odyssee naar het geluk. Griekse migranten in Limburg geopend.
Lees meer ...

 
De staking van '60-'61
60-61
Rond de jaarwisseling van 1960-1961, nu vijftig jaar geleden, hield de staking tegen de Eenheidswet ons land een maand lang in de greep. Amsab-ISG maakte hierover in opdracht van het ABVV/FGTB de tentoonstelling De staking van '60-'61.
Lees meer ...

 

Brood & Rozen, (2010)4
 
Een nieuwe Brood & Rozen, over de houding van de socialistische partij tegenover Congo, de film van Frans Buyens over de staking van '60-'61 en de visie van historici op de Belgische revolutie.

 

Lees meer ...

 

Brood & Rozen in VABB
Brood & Rozen  
Brood & Rozen is opgenomen in de lijst van het Vlaams Academisch Bibliografisch Bestand in de Sociale en Humane Wetenschappen die op 1 december officieel werd bekend gemaakt. 
Lees meer ...


 
50 jaar Congolese onafhankelijkheid
Congo
Lees hier een artikel over de doodstraf in Congo dat verscheen in Brood & Rozen, (2009)1, een boeiende afsluiter van de 50e 'verjaardag' van de onafhankelijkheid van  onze voormalige kolonie.
Lees meer ...


 
Publicatie Belichte stad
  Paule Verbruggen, hoofd Publiekswerking van Amsab-ISG, schreef een bijdrage over de symboliek van het licht bij de socialisten in Belichte stad, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het STAM.
Lees meer ...

 

 

 INGEZONDEN ITEMS

 

Documentaire Kunst Kleurt!
Nakhla logo 
Op 16 december 2010 om 20 uur presenteert Nakhla in De Centrale in Gent de documentaire Kunst Kleurt!, over 'kleur' in ons kunstenlandschap.
Lees meer ...

 

Conferentie Europeana
Europeana   Op 19 januari 2011 vindt de conferentie Europeana en de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed in Brussel plaats. Amsab-medewerker Bert Lemmens stelt er het digitaliseringstraject van Amsab-ISG voor.
Lees meer ...
   

Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

 

 

1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).