HOME
Nieuwsbrief: De blijde intrede van de automobiel
Onderwerp: Nieuwsbrief: De blijde intrede van de automobiel
Verzenddatum: 2010-10-11 11:33:16
Mail nr #: 17
Inhoud:
e Newsletter
1

5e jaargang, nr. 8, oktober 2010

 

Boekvoorstelling De blijde intrede van de automobiel
  Amsab-ISG en Academia Press stellen op 20 oktober om 19 uur in de Universiteits-bibliotheek van Gent het boek De blijde intrede van de automobiel in België, 1895-1940 van Amsab-medewerker Donald Weber voor.
Lees meer ...


Boekvoorstelling Herinneringen van Achiel Van Acker
  Op 28 oktober om 18 uur wordt de heruitgave van het boek Herinneringen – Kinderjaren van Achiel Van Acker in Ons Huis op de Vrijdagmarkt voorgesteld.
Lees meer ...


Erkend cultureel archief
Erkend cultureel archief   Op 24 september stelde het agentschap Kunsten en Erfgoed het nieuwe herkenningsteken voor erkende culturele archiefinstellingen, waartoe ook Amsab-ISG behoort, voor.
Lees meer ...


Website over migrantenerfgoed
Migrantenerfgoed Het project van Amsab-ISG en KADOC-K.U.Leuven rond migrantenorganisaties en hun erfgoed, opgestart in 2008 en dit jaar verdergezet met steun van de Vlaamse overheid, heeft nu ook een eigen website.
Lees meer ...


Tentoonstelling vakantiekolonies
Wij zijn goed aangekomen   Op 5 september sloten we de tentoonstelling We zijn goed aangkomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980] in het Caermersklooster af. Die trok in totaal 11.408 bezoekers, een groot succes! 
Lees meer ...

 

INGEZONDEN ITEMS

August Vermeylenjaar
August Vermeylen   Tachtig jaar geleden werd August Vermeylen de eerste rector van de vernederlandste Gentse universiteit. Naar aanleiding hiervan ging op 1 oktober aan de UGent het August Vermeylenjaar van start.
Lees meer ...


 

Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).