HOME
Nieuwsflash: Amsab-ISG wint cultuurprijs
Onderwerp: Nieuwsflash: Amsab-ISG wint cultuurprijs
Verzenddatum: 2010-10-04 13:16:12
Mail nr #: 16
Inhoud:
e Newsletter
1

4 september 2010

Amsab-ISG onvangt Cultuurprijs Stad Gent

Stad Gent  
Amsab-ISG ontvangt de Cultuurprijs van de Stad Gent 2010! Dat maakte het stadsbestuur vrijdag bekend tijdens zijn persconferentie. Later op het jaar mogen we de prijs op een plechtigheid officieel in ontvangst nemen.

De Cultuurprijs van de Stad Gent gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op een specifiek cultureel terrein. Dit jaar was dat historisch onderzoek. De jury, voorgezeten door Leen Charles, stadsarchivaris Gent, stelde Amsab-ISG unaniem voor als laureaat.

De motivatie van de jury: 'De jury is van oordeel dat het Amsab-ISG een bijzonder dynamische instelling is zowel op het vlak van wetenschappelijk onderzoek als op het vlak van publieksontsluiting die dan ook instaat voor de creatie van een nieuwe wetenschapsinfrastructuur, zowel fysiek als mentaal.
Het Amsab-ISG stimuleert immers nieuw en fundamenteel onderzoek rond sociale bewegingen en werkt daarbij intensief samen met partners.
Zo is er een structureel samenwerkingsverband opgezet met de Universiteit Gent om de wetenschappelijke insteek van de werking te versterken en uit te diepen, maar het instituut is ook steevast een gedreven partner in samenwerkingsprojecten met tal van andere culturele actoren zoals het Huis van Alijn, het Stadsmuseum (STAM), het Museum voor Schone
Kunsten ...'

In dit bijzonder drukke jaar is deze prijs een mooie opsteker voor Amsab-ISG.

Meer info vind je op de website van de Stad Gent

 

 
Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS]

logo_vlaamseoverheid.png logo_erken

 

 

 

1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).