HOME
Nieuwsbrief: Vakantiekolonies
Onderwerp: Nieuwsbrief: Vakantiekolonies
Verzenddatum: 2010-06-24 09:51:17
Mail nr #: 15
Inhoud:
e Newsletter
1

5e jaargang, nr. 7, juli 2010

Ben jij vroeger ook naar een vakantiekolonie gegaan? Dan herinner je je nog wel de rumoerige eetzalen, de heimwee bij het slapengaan, het zand in de boterhammen, de gemeenschappelijke douches, de kaartjes naar huis met daarop ‘We zijn goed aangekomen’.

Het project We zijn goed aangekomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980], onder leiding van Martine Vermandere, vertelt aan de hand van een boek, een tentoonstelling en een interactieve website de geschiedenis van de vakantiekolonies aan onze kust.

Het boek voert je mee door de geschiedenis van de vakantiekolonies in al haar aspecten, aan de hand van uniek fotomateriaal en getuigenissen van mooie en minder mooie herinneringen.

De tentoonstelling
, van 9 juli tot 5 september in het Caermersklooster in Gent, brengt met kartonnen koffers en stalen bedjes deze geschiedenis opnieuw volledig tot leven.

Op de website vind je de nodige praktische informatie over het boek en de tentoonstelling. Daarnaast krijg je er een overzicht van alle kolonies aan zee, met naast hun geschiedenis, ook talrijke foto's, video- en geluidsfragmenten. Heb je zelf nog herinneringen aan jouw verblijf in een kolonie aan de kust? Dan kan je die ook op deze website kwijt.

We zijn goed aangekomen! Vakantiekolonies aan de Belgische kust [1887-1980]
is een project van Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Het kadert in het Museum van de Vlaamse Sociale Strijd, een virtueel museum voor sociale geschiedenis, gevormd door de vier culturele archiefinstellingen in Vlaanderen en het Oost-Vlaamse provinciebestuur.
Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS] logo_vlaamseoverheid.png

 

 

 


1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).