HOME
Nieuwsbrief: Groene scriptieonderwerpen
Onderwerp: Nieuwsbrief: Groene scriptieonderwerpen
Verzenddatum: 2010-05-27 10:31:51
Mail nr #: 14
Inhoud:
e Newsletter
1

5e jaargang, nr. 6, juni 2010

 

Vacature wetenschappelijk medewerker
Vacatures  

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis is op zoek naar een voltijds wetenschappelijk medewerker voor het project Jongeren en populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant.

Lees meer ...

 

Groene scriptieonderwerpen
Nohistory
Nog geen onderwerp voor je scriptie? Dit jaar bieden we je een pakket 'groene' scriptieonderwerpen aan.
Lees meer ...

 

20 jaar abortuswet
Jo Boute Op 3 april was de abortuswet twintig jaar in voege. Discussies tussen voor- en tegenstanders flakkeren weer op. Naar aanleiding daarvan verkoopt Amsab-ISG het boek Jo Boute. Een leven in dienst van de vrouw aan slechts € 5. 
Lees meer ...

 

Textielgeschiedenis online
Textielgeschiedenis   Wie de rijke geschiedenis van de textielarbeiders met eigen ogen wil bekijken, kan daarvoor terecht in drie nieuwe digitale bronnenreeksen, gedigitaliseerd met de steun van het Fonds Jules Deconinck en ABVV Textiel, Kleding en Diamant.
Lees meer ...

 

Archief van Jan Turf
Jan Turfg
Recent ontvingen we het archief van Jan Turf. Jan Turf is vooral bekend als woordvoerder, eerst van Greenpeace en later van de Bond Beter Leefmilieu.
Lees meer ...

 

Virtuele erfgoedexpert in de klas
Erfgoedexpert in de klas
© Faro
Op donderdag 6 mei 2010 werd het
e-cultuurdemonstratieproject De virtuele erfgoedexpert in de klas voorgesteld. Leerlingen uit het basisonderwijs kregen les via een webconferentie-opstelling: een primeur in Vlaanderen.

Lees meer ...
   


INGEZONDEN ITEMS

Studiedag Geschiedenis van de seksualiteit
pascesoir   Op 29 mei organiseert het Forum voor Belgisch onderzoek naar vrouwen-, gender- en seksualiteitsgeschiedenis in de ULB de studiedag Geschiedenis van de seksualiteit.
Lees meer ...

 

Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS] logo_vlaamseoverheid.png

 

 

 


1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).