HOME
Nieuwsbrief: Nacht van de Geschiedenis
Onderwerp: Nieuwsbrief: Nacht van de Geschiedenis
Verzenddatum: 2010-03-16 12:45:09
Mail nr #: 10
Inhoud:
e Newsletter
1

 5e jaargang, nr. 3, maart 2010

Nacht van de Geschiedenis
Nacht van de Geschiedenis   Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 23 maart kan je van 20 tot 22 uur de tentoonstelling Amsab Revisited! bezoeken. Een van de themata die belicht worden, zijn de vrijzinnige begrafenissen. Er is ieder uur een rondleiding. Daarna wordt een drankje aangeboden.
Lees meer ...

 

8e ESSHC in Gent
ESSHC Van 13 tot en met 16 april vindt in Gent de European Social Science History Conference (ESSHC) plaats. De ESSHC wordt georganiseerd door het Internationaal Instituut voor Social Geschiedenis (IISG, Amsterdam) in samenwerking met Amsab-ISG.
Lees meer ...

 

De Vrouw gedigitaliseerd
De Vrouw Amsab-ISG liet De Vrouw digitaliseren, een  pareltje uit de bibliotheekcollectie. Het blad verscheen tussen 1893 en 1900, en is full text beschikbaar.
 
Lees meer ...
 

 
Archief Brussels Gekleurd/Bruxelles en Couleurs
Brussel gekleurd   Zestien jaar lang heeft de organisatie Brussels Gekleurd de Brusselse wijken leven ingeblazen met buurtfeesten, optredens, trefdagen en activiteiten allerhande. Ze was uitgegroeid tot een bekend gezicht in de Brusselse regio. Financiële onzekerheid deed haar eind 2008 de das om.
Lees meer ...

 

Archief Jongsocialisten
Jongsocialisten   Onlangs werd het archief van de Jongsocialisten (JS) geherinventariseerd. In de jaren 1980 werden archieven van een aantal jeugdgroepen binnen de socialistische zuil in het toenmalige AMSAB opgenomen.
Lees meer ...

 

Archief Socialistisch Jeugdleidersinstituut
Socialistisch Jeugdleidersinstituut   Bij de herinventarisatie van het archief van de Jongsocialisten werd archiefmateriaal van het Socialistisch Jeugdleidersinstituut (SJI) afgezonderd.
Lees meer ...


Nieuwe digitale toegangen online
Digitale archieven   Nadat eerder al een eerste groep van digitale archieftoegangen van Amsab-ISG online werd gepubliceerd, is het nu opnieuw zover. Een nieuwe groep archieftoegangen wordt ter beschikking gesteld van het publiek.
Lees meer ...

 

 
Uw inschrijving:
[SUBSCRIPTIONS] logo_vlaamseoverheid.png

 

 

 

 

1
De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).