HOME
Nieuwsflash: Gantoise 150 jaar!
Onderwerp: Nieuwsflash: Gantoise 150 jaar!
Verzenddatum: 2013-12-16 14:57:50
Mail nr #: 57
Inhoud:


e Newsletter
 
8e jaargang, Nr. 7, december 2013
  Volg ons op: facebook
In 2014 bestaat KAA Gent 150 jaar. In opdracht van KAA Gent ontwierpen Amsab-medewerkers Mario Van Driessche en Martine Vermandere de website www.gantoise150.be. Die werd vrijdag voorgesteld op een persconferentie in het Gentse stadhuis.

Gantoise150

â??Den Ag??â?? startte in 1864 als een turnclub en groeide uit tot een organisatie met veel sporttakken. Vandaag zijn er nog vier actief: hockey, tennis, atletiek en voetbal. Voor het op stapel staande jubileum vroeg KAA Gent aan erfgoedpartner Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis om haar geschiedenis te reconstrueren. Amsab-ISG tekende alvast op een website een tijdlijn uit met data en feiten, en veel illustraties. Een ware encyclopedie van KAA Gent! Die tijdlijn wordt als basis gebruikt voor het boek, waarin bepaalde feiten of anekdotes breder zullen worden toegelicht. Om het verhaal in het boek breder te kaderen, sloeg Amsab-ISG de handen in elkaar met de collegaâ??s van KADOC-KU Leuven. Zij zullen de veelvormige wisselwerking van de sport- en bewegingscultuur met het maatschappelijk domein â?? o.m. de problematiek van oorlog en vrede â?? belichten. Naast de website en het boek staan er in het jubileumjaar verschillende evenementen op de agenda: de vier afdelingen van KAA Gent organiseren in de lente en de zomer van 2014 elk een galasportgebeuren en er is een grote academische zitting gepland.

Voor alle info: martine.vermandere@amsab.be

Martine AVS
AVS-nieuws 13-12-2013


Archiefbank Vlaanderen
Gantoise 150 in Archiefbank Vlaanderen


Stuurgroep
Enkele leden van de stuurgroep Gantoise 150

 
Uw inschrijving:

 

[SUBSCRIPTIONS]

logo_vlaamseoverheid.png logo_erken

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG