HOME
Nieuwsbrief: Doe mee aan de Oxfam quiz
Onderwerp: Nieuwsbrief: Doe mee aan de Oxfam quiz
Verzenddatum: 2013-12-11 15:07:51
Mail nr #: 56
Inhoud:


e Newsletter
 
8e jaargang, nr. 6, december 2013
Volg ons ook op: facebook
Quiz van Oxfam-WW
De inventaris van het archief van Oxfam-Wereldwinkels is klaar. Wil je weten wat er in het archief zoal te vinden is? Vul dan de quizvraagjes in. Je kan er een geschenkbon van â?? 25 mee winnen die je kan inruilen in alle Vlaamse wereldwinkels. Goed voor een lekker wijntje om te klinken op de volgende veertig jaar!
Geert Van Goethem nieuwe secretaris-generaal IALHI
Prof. dr. Geert Van Goethem, directeur van Amsab-ISG, is verkozen tot de nieuwe secretaris-generaal van de International Association of Labour History Institutions (IALHI). Hij zal de internationale koepelorganisatie leiden voor een periode van vijf jaar.
Lees meer ...


Amerikaanse vakbeweging in de Koude Oorlog
Gita Deneckere
Geert Van Goethem en zijn Amerikaanse collega Robert Waters brachten een aantal specialisten samen om de geschiedenis te schrijven over de wereldwijde actie van de Amerikaanse vakbonden. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar.

Lees meer ...

     
Amsab-Antwerpen gaat dicht
Het is met lood in de schoenen, maar uiteindelijk was er geen andere keuze. We zien ons verplicht om ons filiaal in Antwerpen te sluiten en de Antwerpse collecties over te brengen naar ons nieuwe archiefdepot in Wondelgem.
VIAA
Op dinsdag 10 december 2013 is VIAA, het recent opgerichte â??Vlaams Instituut voor Archiveringâ??, gestart met het digitaliseren van de allereerste tapes van 35 Vlaamse omroepen en cultureel-erfgoedinstellingen. Ook Amsab-ISG doet mee.

Lees meer ...      

       
     
AMSAB ON THE ROAD

     
De melancholieke metropool
Strijdlawijt
In het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem loopt een tentoonstelling over het melancholieke aspect van de stad in de moderne kunst. Ook enkele iconische fotoâ??s uit de collectie van Amsab-ISG zijn er te bewonderen.


Communistische affiches in Belgi??      
Strijdlawijt
In het Mus??e des Beaux-Arts in Luik loopt nog tot 6 januari een tentoonstelling met communistische affiches. Amsab-ISG leverde een aanzienlijke bijdrage met affiches uit de eigen collectie.

 
 
INGEZONDEN ITEMS
 

Beste vormgeving boek Vooruit
Strijdlawijt
Het boek Vooruit Gent. Feestlokaal 1913-2013 Kunstencentrum, een uitgave van Hannibal, Amsab-ISG, Kunstencentrum Vooruit en UGent, is genomineerd voor de Prijs van de Best Vormgegeven Boeken 2013 in de categorie kunstboeken en catalogi.

 
 
 
Uw inschrijving:

[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG