HOME
Nieuwsbrief: Conservering van de filmcollectie
Onderwerp: Nieuwsbrief: Conservering van de filmcollectie
Verzenddatum: 2013-09-25 15:37:07
Mail nr #: 55
Inhoud:


e Newsletter
 
8e jaargang, nr. 5, september 2013
Volg ons ook op: facebook
Conservering van de filmcollectie
Onze collectiemedewerkers hebben de laatste maanden hard gewerkt aan de conservering van onze filmcollectie. Alle films zijn getest op het azijnsyndroom, de dozen zijn gekuist, de films zijn waar nodig verpakt in speciaal gebufferd papier ... Bekijk hier een mooie fotoreportage van het werk.
Digitale publicaties in catalogus
Onze onlinecatalogus bevat sinds kort alle digitale publicaties die we in de bibliotheek bewaren. Momenteel zijn dat 349 monografie??n en 580 periodieken. De bestanden zelf kan je omwille van auteurs- en privacyrechten enkel in onze leeszaal raadplegen. Probeer zelf eens met de zoekterm 'digitale publicaties'.      
Lees meer ...


Geen zeeklassen meer in St.-Idesbald
Gita Deneckere
Het Antwerpse stadsbestuur schrapt de vakanties die het al meer dan honderd jaar aanbiedt aan kinderen uit stedelijke scholen. Daaronder ook de vakanties in Sint-Idesbald, een verblijf waaraan we in ons project over vakantiekolonies aan de kust aandacht besteedden.

Lees meer ...

     
Buildings with a Social Memory
Op vrijdag 18 oktober 2013 vindt in Kunstencentrum Vooruit de workshop Buildings with a Social Memory. Strategies of Conservation, Reuse and Reconversion plaats. Daarin gaan zes internationale deskundigen dieper in op de herbestemming en het hergebruik van gebouwen die gericht waren op ontmoeting en samenbrengen van mensen.
100 jaar Vooruit in STAM
Op donderdag 19 september nodigden we onze stakeholders uit voor een nocturne van de tentoonstelling 100 jaar Vooruit. Bezocht je die zelf nog niet? Dan kan je nog tot 1 december in het STAM terecht.

Lees meer ...      

       
Brood & Rozen 2013(3)
topocopy
Het herfstnummer van Brood & Rozen over Hendrik de Man en de Eerste Wereldoorlog, Trotzki im Exil van Peter Weiss, 100 jaar Vooruit, het Zollikofer-De Vigneplan, Frans Buyens en een recensie van In Brussel.                                    
Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens
Nog tot 17 november 2013 kan je in Mu.Zee in Oostende terecht voor de tentoonstelling Het sterrenalfabeth van E.L.T. Mesens. Er is onder meer een fraaie selectie foto's uit onze collectie Vari??t??s te zien.
     
     
INGEZONDEN ITEMS
 
     
Op stap met Linx+
Strijdlawijt
Binnenkort organiseert Linx+ twee uitstappen: op 10 oktober naar de Antwerpse haven en op 12 oktober naar Rijsel en Roubaix.


Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede 2013      
Strijdlawijt
Op 17 oktober 2011 is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Het thema dit jaar is 'Recht op wonen'. Vanaf 16 uur vinden er in dit kader allerlei activiteiten plaats op het Sint-Pietersplein in Gent.


 
Uw inschrijving:

[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG