HOME
Nieuwsbrief: Social History Portal
Onderwerp: Nieuwsbrief: Social History Portal
Verzenddatum: 2013-06-12 14:36:25
Mail nr #: 53
Inhoud:


e Newsletter
 
9e jaargang, nr. 8, juni 2013
Volg ons ook op: facebook
Nieuw webportaal voor sociale geschiedenis
  Amsab-ISG werkte mee aan de nieuwe portaalwebsite www.socialhistoryportal.org. Die geeft toegang tot honderdduizenden gedigitaliseerde documenten over sociale geschiedenis, onder meer uit onze collectie.


Datasets Amsab-ISG op Opencultuurdata.be
Met enige trots melden we dat Amsab-ISG een van de eerste organisaties is die een stuk van zijn collectie ter beschikking stelt op het platform Opencultuurdata.be.
Bezoek van het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten
Op 11 juni 2013 vergaderde het bestuur van het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM) in Amsab-ISG. Daarna werden er drie Vlaamse initiatieven rond de geschiedenis van migranten voorgesteld.
Marc Ribot met 'Bread and Roses' in Vooruit
Op donderdag 13 juni 2013 treedt gitarist Marc Ribot solo op in Kunstencentrum Vooruit. Hij speelt muziek ge??nspireerd op sociaal en politiek protest. Centraal staat het lied 'Bread and Roses' waarop wij de titel van ons tijdschrift baseerden. Allen daarheen dus!


 

Voorstelling: 100 Vooruit door Topo Copy
topocopy

Topo Copy, utopisch centrum voor inkt, print en papier, maakte op vijf dagen een boek dat de ondergrondgeschiedenis van 100 jaar Vooruit schetst. Het stelt dat op vrijdag 14 juni 2013 voor in het bespreekbureau van Vooruit.
Het KIP en Nevski Project spelen 'Straat'
Het KIP en Nevski Project brengen op 20, 22 en 23 juni 2013 in de Bagattenstraat de theatervoorstelling Straat. Met meer dan 100 acteurs tonen ze wat het Feestlokaal van Vooruit de voorbije 100 jaar zelf mocht aanschouwen.
Gita Deneckere wint Henri??tte de Beaufort-prijs
Gita Deneckere
Gita Deneckere, ondervoorzitter van Amsab-ISG, krijgt van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde de Henri??tte de Beaufort-prijs 2013 voor haar biografie Leopold I. De eerste koning van Europa 1790-1865. Proficiat!


Strijdlawijt. Honderd jaar werkmansliederen
Strijdlawijt
Het Collectief Vive la Sociale! verzamelde in het boek Strijdlawijt teksten en muziek van arbeidersliederen uit de periode 1848-1948 en kadert die in hun historische context. Te koop in Amsab-ISG!


 
Uw inschrijving:

 


[SUBSCRIPTIONS]

 

logo_vlaamseoverheid.pnglogo_erken

 

 

 

 

1

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene co??rdinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

Â? Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
www.amsab.be
- www.facebook.com/AmsabISG